Anastasia Nikolaevna

Anastasia Nikolaevna (Basa Rusia: Анастаси́я Никола́евна Рома́нова, Anastasíya Nikoláyevna Románova; gumelar di Sankt Petersburg, Kakaisaran Rusia, 18 Juni 1901 – tilar dunya di Yekaterinburg, Republik Sosialis Federasi Soviet Rusia, 17 Juli 1918 dina umur 17 taun)[1][2] nyaéta putri bungsu ti Tsar Nikolai II, pamaréntahan pamungkas Kakaisaran Rusia sareng garwa Tsarina Aleksandra Fyodorovna. Anastasia nyaéta adina ngora ti Olga, Tatiana, sareng Maria, sareng adina Alexei Nikolaevich. Anastasia dibunuh sareng kulawarga dina pembunuhan extrajudicial ku anggota polisi rahasia Bolsheviks dina Yekaterinburg dina 17 Juli 1918.

Anastasia Nikolaevna
Anastasia Nikolaevna, c. 1914
Anastasia Nikolaevna, c. 1914
Nami lengkap
Anastasia Nikolaevna Romanova
Wangsa Holstein-Gottorp-Romanov
Rama Nikolai II ti Russia
Ibu Alix dari Hesse
Gumelar 18 Juni [O.S. 5 Juni] 1901
Istana Peterhof, Saint Petersburg, Kakaisaran Rusia
Maot 17 Juli 1918 (yuswa 17)
Gedung Ipatiev, Yekaterinburg, Republik Sosialis Federasi Soviet Rusia
Tanda tangan Tanda tangan Anastasia Nikolaevna

Gosip anu dimekarkeun ngeunaan kamungkinan ngungsi Anastasia saatosna maotna dipicu ku kanyataan yén kuburan Anastasia henteu kanyahoan dina jaman Komunis. Makam massal caket Yekaterinburg dimana Nikolai, garwa sareng tilu putri dikubur henteu katutup dina taun 1991, sareng mayitna Alexei Nikolaevich sareng putri sésana - boh Anastasia atanapi sadina Maria - kapanggih dina taun 2007. Kamungkinan yén Anastasia masih kénéh hirup disaurat dibantah. Analisis forensik sareng uji deoksiribonukleat DNA ngonfirmasi yén sésa-sésa bagian tina anggota dinasti Romanov anu nunjukkeun yén sadaya opat dukun awéwé tiwas dina 1918.

Saatos rajapati, sababaraha awéwé ngaku yén Anastasia anu dianggap salamet; awéwé anu paling kawéntar nyaéta Anna Anderson. Awak Anderson dirawat saatosna dina séda taun 1994, tapi tés DNA taun 1994 dina sésa-sésa sél sél sareng rambut Anna sateuacana henteu aya hubungan sareng DNA kulawarga Romanov.

RujukanÉdit

  1. "DNA Confirms Remains Of Czar's Children". CBS News. February 11, 2009. Diakses tanggal September 8, 2011. 
  2. Coble, Michael D.; Loreille, Odile M.; Wadhams, Mark J.; Edson, Suni M.; Maynard, Kerry; Meyer, Carna E.; Niederstätter, Harald; Berger, Cordula et al. (2009). "Mystery Solved: The Identification of the Two Missing Romanov Children Using DNA Analysis". PLOS ONE 4 (3): e4838. Bibcode 2009PLoSO...4.4838C. doi:10.1371/journal.pone.0004838. PMC 2652717. PMID 19277206. http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pmcentrez&artid=2652717. 

Tumbu luarÉdit