Buka ménu utama
Kuéh apem

Apem nyaéta ngaran kadaharan tradisional asli Indonésia anu dijieun tina tipung béas dicampur tipung sagu jeung cipati.[1] Ari bahan biangna tina ragi instan, cai jeung tipung béas, bahan siropna tina gula bodas jeung cai kalapa ngora.[1] Sok disebut ogé kuéh mangkok sabab dicitakna dina cacangkir nu teu cangklékan.[2] Méh sarua jeung bolu kukus.[2] Kuéh apem biasana diasakan ku cara diseupan dina langseng nu caina geus ngaggoolak.[3] Pikeun ngajieun kuéh apem ngabutuhkeun waktu nu teu sakeudeeung, ku sabab sanggeus ngadonan, adonan kudu disimpen heula nepi beukah.[3]

Bahan-Bahan Kuéh ApemÉdit

Bahan - bahan keur nyieun apem di antarana nyaéta tipung béas, aci, cipati kalapa, gula bodas, uyah, ragi, jeung gincu.[3]

Cara Nyieun Kuéh ApemÉdit

Cara pikeun nyieun kuéh apem téh mimitina leyurkeun ragi jeung 5 séndok cai haneut, golakkeun gula bodas jeung santen nepi ka nyampur, antepkeun nepi ka tiis, tuluy campurkeun tipung béas, aci, ragi nu geus di leyurkeun ku cai haneut di wadah, galey bahan nu geus dicampur nepikeun ka kalis kira-kira 10-15 menit, tuluy cicikeun santen kana adonan nu geus kalis sabari digalo nepi ka rata, antepkeun adonan kira-kira sajam, sanggeus éta tuluy pisahkeun adonan jadi sababaraha bagéan, béré gincu, aduk nepi ka rata. tuluy cicikeun adonan ka jero citakan, seupan dina langseng kira-kira salila 25 menit atawa nepi ka asak.[3] Jait kuéh apem nu geus asak, tuluy kaluarkeun tina cetakan.[3]

RujukanÉdit

  1. a b "Peperenian Urang Sunda", kaca 50. Bandung: PT Kiblat Buku Utama, 2005
  2. a b Danadibrata, R.A: "Kamus Basa Sunda" kaca 31. Bandung: PT Kiblat Buku Utama, 2009
  3. a b c d e Resep Nasional. Cara Membuat Kue Apem Kukus Empuk dan Lembut Diaksés ping 2 Oktober 2017.