Buka ménu utama

Rd Ariffien

sutradara filem
(dialihkeun ti Arifin)

Radén Ariffien (gumelar di Cimahi, Jawa Kulon, 23 Juni 1902 – tilar dunya 28 Désémber 1976 dina umur 74 taun) nyaéta wartawan, sutradara, jeung pamaén filem Indonésia. Mimitina anclub kana sandiwara dina rék kajadian Perang Dunya II. Sareng Andjar Asmara, Bahtiar Effendi, jeung Suska ngadirikeun sandiwara "Bolero" nu tos ngurilingan Sumatra jeung Singapura. Salian ti sandiwara, anjeunna ogé sok nulis artikel nu disebarkeun ka kota-kota gedé di Indonésia dina waktu panjajahan Jepang. Seueur pangalaman anu dijalankeun ku anjeunna, di antarana pernah jadi pingpinan rédaksi majalah hiburan Varia saanggeus pupusna Andjar Asamara. Seueur pisan filem anu disutradai anjeunna.[1]

RdAriffien
Ariffien diwawancara ku réporter Dunia Film dina 15 Méi 1954
Gumelar23 Juni 1902
Walanda Cimahi, Jawa Kulon, Hindia-Walanda
Maot28 Désémber 1976 (yuswa 74)
KabangsaanIndonesia
PagawéanSutradara filem

RujukanÉdit

  1. Rosidi, Ajip, 1938-; Pustaka Jaya (Firm) (2000). Ensiklopedi Sunda : alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi (Cet. 1 ed.). [Jakarta]: Pustaka Jaya. ISBN 9794192597. OCLC 45463431. 

Tutumbu luarÉdit