Buka ménu utama

Wikipedia β

Singapura (Basa Malayu: Singapura; Cina: 新加坡; pinyin: Xīnjiāpō; Basa Tamil: சிங்கப்பூர், Ciŋkappūr), ngaran resmina Républik Singapura (Basa Malayu: Republik Singapura; Cina: 新加坡共和国; pinyin: Xīnjiāpō Gònghéguó; Basa Tamil: சிங்கப்பூர் குடியரசு, Ciŋkappūr Kudiyarasu), nyaéta hiji nagara pulo nu perenahna di tungtung kidul Jajirah Malayu. Singapura ayana 137 kilométer (85 mi) kalereun hatulistiwa, kiduleun nagara bagéan Johor, Malaysia sarta kalereun Kapuloan Riau Indonésia. Kalayan legana nu ukur 704.0 km² (272 sq mi), Singapura mangrupa salah sahiji nagara kota nu ngan saeutik nyesa kénéh sadunya, tur mangrupa nagara pangleutikna di Asia Tenggara.

Républik Singapura
新加坡共和国 (Basa Cina)
சிங்கப்பூர் குடியரசு Citakan:Ta icon
Bandéra Singapura Lambang Singapura
Motto
"Majulah Singapura"  Citakan:Ms icon
"Sing maju Singapura"
Lagu
Majulah Singapura
Location of Singapura
Ibu kota Kota Singapura1
1°17′N 103°51′E
Basa resmi Inggris 
Mandarin 
Malayu 
Tamil
Démonim Singapura
Pamaréntah Républik Parleméntér
 -  Présidén Sellapan Ramanathan
 -  Perdana Mentri Lee Hsien Loong
Merdéka
 -  Status kota 24 Juli 1951 
 -  Maréntah sorangan
sahandapeun UK

3 Juni 1959[1] 
 -  Dasi merdéka 31 Agustus 1963 
 -  Ngahiji jeung Malaysia 16 Séptémber 1963 
 -  Misah ti Malaysia 9 Agustus 1965 
 -  Cai (%) 1.444
Populasi
 -  Perkiraan  2007 4,680,600 [2] (ka-117)
 -  Sénsus 2000 4,117,700 
GDP (PPP) Perkiraan 2006
 -  Total US$137.7622 miliar (ka-54)
 -  Per kapita US$30,723.61 (ka-17)
HDI (2006) 0.916 (luhur) (ka-25)
Mata uang Dolar Singapura (SGD)
Zona wanci SST (UTC+8)
 -  Usum panas (DST) teu dititénan (UTC+8)
TLD Internét .sg
Kode telepon +65
1 Singapura mangrupa nagara kota.
2 02 ti Malaysia.

CatetanÉdit

  1. "Singapore: History". Asian Studies Network Information Center. Diakses tanggal 2007-11-02. 
  2. "Population - latest data". Singapore Department of Statistics Singapore. 2007-11-30. Diakses tanggal 2007-12-04. 


RujukanÉdit

  • Michael Hill, Kwen Fee Lian:The Politics of Nation Building and Citizenship in Singapore., Routledge, 1995, ISBN 0-415-12025-X
  • Diane K. Mauzy & R. S. Milne (2002). Singapore Politics: Under the People's Action Party. Routledge. ISBN 0-415-24653-9. 
  • Worthington, Ross (2002). Governance in Singapore. Routledge/Curzon. ISBN 0-7007-1474-X. 
  • "Census of Population (2000)" (PDF). Singapore Department of Statistics. 
  • "Key Facts & Figures". Ministry of Transport, Singapore. 
  • "Nation's History". Singapore Infomap. 
  • "MOE-PRIME". Programme For Rebuilding and IMproving Existing schools (PRIME). 
  • "Press Releases". Eight More Schools to Benefit from Upgrading. 

This article incorporates public domain text from the websites of Singapore Department of Statistics, United States Department of State, the United States Library of Congress & CIA World Factbook (2004).

Tumbu luarÉdit