Buka ménu utama

Asmirandah

Asmirandah lahir di Jakarta 5 Oktober 1989. Artis, bintang iklan, sutradara video klip, panyanyi, sarta panulis lagu.[1] kabéh nyaéta profesina. Minangka wanoja multi talenta, Andah, nénéhna, tangtu metot perhatian loba lalaki. Tapi Andah jarang dicaritakeun deukeut jeung lalaki.[1]

Asmirandah Zantman ngaran lengkepnamah, wanoja turunan Walanda sarta ngagem agama Islam. Bapana ngaranna M. Farmidji Zantman sarta ibu Sani Suliwati. Asmirandah mimiti karir di dunya hiburan liwat sinetron Kawin Gantung. Sajaba ti éta manéhna mimitian dipikawanoh saprak ngabintangan sawatara sinétron kawas Inikah Rasana?, sarta Cinta SMU 2.<ref name="internet2">(id)biografi(diakses tanggal 20 november 2o11)</ref

Wanoja ayu ieu mimiti dikenal ku masarakat waktu maén di sinetron INIKAH RASANA? sarta CINTA SMU 2.[1] Sanggeus éta wanoja ieu maén deui di sawatara sinétron kawas KAWIN GANTUNG, ARTI CINTA, MAHA KASIH, MAHA KASIH 2, KAU MASIH KEKASIH KU, WULAN, SURGA-MU, BABY DOLL, sarta MELODY.[1] Andah ogé kungsi jadi béntang iklan Rexona, Coklat Pangkey, Coklat Gery sarta Suzuki Spin.[1]

Teu ngan mahér akting di hareup layar kaca, béntang sinetron SEKAR ieu ogé nyoba jadi sutradara.[1] Pikeun permulaan, Andah, ngaran panggerona, baris nganyutradaraan vidéo klip band anyar, Robin Hood.[1] Teu tanggung-tanggung, komo Andah ogé duét babarengan Robin Hood sarta jadi modél vidéo klip di single Salahkah Kita.[1]

Serius dina widang musik, Asmirandah saterusna duét jeung Dude Harlino dina lagu Bunga-Bunga Cinta.[1] Taun 2011, Asmirandah nyieun hiji lagu ciptaanna anu kainspirasian hubunganana jeung Dude Harlino.[1] Lagu Aku Jatuh Hati ieu geus prosés syuting vidéo klip di daérah Pejaten hiji Oktober 2011.[1]









  • HINGGA AKHIR WAKTU[1]
  • NAMAKU MENTARI[1]
  • MELATI UNTUK MARVEL[1]
  • KEMILAU CINTA KAMILA[1]
  • DARI SUJUD KE SUJUD[1]


VIDÉO KLIPÉdit


FILMOGRAFIÉdit

  • KETIKA CINTA BERTASBIH 2 (2009)[1]
  • DALAM MIHRAB CINTA (2010)[1]
  • SEOUL WITH LOVE (2010)[1]


IKLANÉdit

  • Iklan AC Sharp[1]
  • Iklan XL Apapun Gayamu[1]
  • Iklan Fatigon C Plus[1]
  • Gery Cokluut[1]
  • Kratingdaeng[1]
  • IM3 (Indosat)[1]
  • Bontea Green[1]
  • Pharmaton Formula[1]
  • Mountea (bersama Rinto Harahap,Gita Gutawa)[1]
  • Head & Shoulders[1]


PRÉSÉNTERÉdit


RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc (id)[1](diakses tanggal 19 november 2o11)