Lagu (basa Hormat: Mamaos) nyaéta raéhan seni nada atawa sora dina urutan, kombinasi, jeung hubungan témporal (ilaharna diiringan ku alat musik) pikeun ngahasilkeun raéhan musik anu mibanda kahijian jeung kasinambungan (ngandung wirahma). Jeung ragam nada atawa sora anu ngawirahma disebut ogé minangka lagu.

Lagu bisa dinyanyikeun sacara solo, duaan (duét), tiluan (trio) atawa raraméan (kowayer). Kocapan dina lagu ilaharna bentukna sajak ngawirahma, namung aya ogé anu sipatna kaagemanan atawa prosa merdika. Lagu bisa dikategorikeun ku loba jinis, gumantung kana ukuran anu digunakeun.

Bacaan satuluynaÉdit

  • Marcello Sorce Keller (1984), "The Problem of Classification in Folksong Research: a Short History", Folklore, XCV, no. 1, 100- 104.