Babad Sumedang (éjahan heubeul: Babad Soemedang) nyaéta buku Sunda nu ditulis ku basa Sunda karya R.A.A. Martanagara.[1] Ieu buku munggaran medal taun 1921 dina wangun citak ku penerbit Log. Fa Vrus di Weltevreden.[1] Aslina ditulis dina hurup Arap Pegon sarta basana Sunda, dina wangun dangding.[1]

Babad Sumedang  
PanulisR.A.A. Martanagara
NagaraIndonesia
BasaBasa Sunda
Nu medalkeunLog. Fa Vrus
Kaping dimedalkeun1921

Dicutat tinaÉdit

  1. a b c Ekadjati, Edi S.; Hardjasaputra, A. Sobana; Anggawisastra, Ade Kosmaya; Masduki, Aam (1994-01-01). Empat Sastrawan Sunda Lama (dalam Indonesian). Direktorat Jenderal Kebudayaan.