Balok.JPG

Balok nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku tilu pasang pasagi bener atawa pasagi burung, kalawan sahenteuna sapasang ti antarana ukuranana béda. Balok anu dijieun ku genep pasagi bener (sarua jeung sabangun) disebut kubes.

Unsur balokÉdit

  • Panjang (p) nyaéta rangkay (basa Indonésia: rusuk) pangpanjangna dina sisi dadampar balok.
  • Rubak (l) nyaéta rangkay pangpondokna dina sisi dadampar balok.
  • Luhur (t) nyaéta rangkay anu ajeg (tegak) kana panjang sarta rubak balok.

Rumus balokÉdit

 
Diagonal Rohang b-h jeung Diagonal Widang b-g
 
Widang Diagonal a-b-g-h

VolumeÉdit

 

Lega beungeutÉdit

 

Panjang diagonal rohangÉdit

 

Panjang diagonal widangÉdit

 

 

 

Lega widang diagonalÉdit