Bambang Soesatyo

politikus Indonésia

H. Bambang Soesatyo, S.E., M.B.A. atawa anu biasa digeroan Basmoet atawa BS ieu lahir di Jakarta, 10 September 1962. nyaéta salah sahiji pengusaha Indonesia jeung ayeuna janten Ketua MPR RI ke 16 pengganti Zulkifli Hasan. Manehna ogé pernah janten Ketua DPR RI ngagantikeun Setya Novanto anu beunang kasus Korupsi E-KTP anu sisa jabatanna 1 Taun 9 Sasih, sateuacanna manehna mangrupa anggota Komisi III DPR RI ti Partai Golkar.

PendidikanÉdit

Bambang gedé di Kaluarga Tentara. Bambang nganyelesaikeun pendidikan dasar jeung pendidikan tinggi na di jakarta. Manehna tercatet salaku siswa ti SMA Negeri 14, Kramatjati, Jakarta Timur. Basa umur 19 Taun Bambang asup ka Akademi Accounting Jayabaya,Jakarta.Teras anjeunna nyokot S1 di Sakola Tinggi Ekonomi indonesia, Jakarta. Sedengkeun S2 na diselesaikeun di IM Newport Indonesia, Amerika.[1]

KarirÉdit

Sejak manehna jadi Mahasiswa, Bambang aktip di macem macem Organisasi. saperti jadi Ketua Umum Senat Mahasiswa Akademi Akuntansi Jayabaya, Ketua Umum Badan Perwakilan Mahasiswa, Pemred Majalah Universitas Jayabaya, jeung Ketua Umum Ikatan Mahasiswa Perguruan Tinggi Swasta se-Indonesia.

Bambang Soesatyo ogé pernah janten Pimpinan Umum Majalah HMI Cabang Jakarta, Wakil Sekretaris Koordinasi Komisariat HMI Universitas Jayabaya, Wakil Sekjen PB HMI, Ikatan Pers Mahasiswa, sarta Ketua Umum Organisasi Mahasiswa Mapussy Indonesia.

Karir Profesional na dimimitian salaku wartawan keur umur 23 taun. Bambang mangrupa wartawan Harian Umum Prioritas teras pindah ka Majalah Vista.[1]

RujukanÉdit

  1. a b VIVA, PT VIVA MEDIA BARU-. "Profil Bambang Soesatyo - VIVA". www.viva.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-12.