Zulkifli Hasan

politikus Indonésia

Dr. (H.C.) H. Zulkifli Hasan, S.E., M.M. (lahir di Lampung, 17 Mei 1962) nyaéta politikus jéung mantan ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat Republik Indonésia (MPR RI) ti saprak 8 oktober 2014 jang periode 2014 - 2019. Saacanna, manehna ngajabat jadi Menteri Kahutanan Republik Indonesia ngagantikeun Malem Sambat Kaban, nyaéta ti saprak 22 Oktober 2009 népi ka 1 Oktober 2014. Dina masa jabatan jadi MENHUT RI, manehna geus dua kali narima gelar Doctor Kahormatan (Honoris Causa), nyaéta nu kahiji jang bidang Administrasi Publik ti Sejong University (Seoul, Korea) jeung nu kadua jang bidang Manajemen Sumber Daya Manusia (SDM) ti Universitas Negeri Semarang (Semarang, Indonesia). Salila taun 2004 - 2009, manehna nyokot bagéan di lembaga legislatif salaku anggota Dewan Perwakilan Rakyat Republik Indonesia (DPR RI) jeung salila taun 2005 - 2010, manehna nyepeng jabatan internal partai salaku Sekretaris Jenderal Partai Amanat Nasional (PAN).[1][2]

KasangtukangÉdit

RujukanÉdit

  1. VIVA, PT VIVA MEDIA BARU-. "Profil Zulkifli Hasan - VIVA". www.viva.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-12. 
  2. RI, Setjen DPR. "Anggota DPR RI - Dewan Perwakilan Rakyat". www.dpr.go.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-12.