Bek atanapi Pemertahan[1] atanapi pamaen balakang (basa Inggris: defender) mangrupikeun mangrupikeun pamaén bal maén tukangeunana sareng tugasna ngabantosan pertahanan tim sareng kiper

Posisi bek dina pertandingan maén bal (konéng)
Bek (bodas) ngajaga daérah pinalti.

Aya sababaraha jinis pembela: pusatna deui sareng tukang jangjang (full back/wing back), jeung libero (sweeper). Para pembela umumna ageung sareng ngawangun, sareng biasana jangkung, sanaos ogé aya sababaraha pembela pondok anu ogé ngagaduhan kasuksésan (biasana salaku tonggong jangjang anu henteu teuing prihatin dina jangkungna). Sadaya pembela kedah bérés di tackle (tackle) sareng kedah ngagaduhan kaahlian bola anu cekap.

Para pembela biasana cicing dina médan sorangan. Pembela anu luhur sakapeung dugi ka kotak pinalti tim lawan nalika timna ngalakukeun sepakan sudut atanapi sepakan bebas dimana dimungkinkeun pikeun skor sareng header.

Bek kasohorÉdit

Tingali ogéÉdit

  1. Kateglo - Pemetahan