Gelandang atau (Midfielder) dina pertandingan maén bal, anu aya antara penyerang sareng bek. Fungsina utami nyaéta pikeun meunangkeun sareng mertahankeun, sareng masihan bal ka panyerang. Tapi aya ogé anu midfielder anu tugasna langkung pertahanan, sareng sababaraha anu di posisi ampir siga panyerang.

Posisi gelandang dina maén bal (biru)

Gelandang ngagaduhan tugas penting: nampi bal anu ditujukeun di payun, ngabela atanapi ngalakukeun tekel (tackle) ngalawan saurang pamaén anu nentang, nyetak atanapi ngabantosan nyitak gawang, ku sabab éta sering dianggap anggota pangpentingna dina hiji tim. Paling ngahususkeun dina hiji kaahlian atanapi sanés.

Para panuntun midang biasana nyayogikeun énergi anu paling saé dina pertandingan kusabab jarak aranjeunna ngumbara di lapangan.

Gelandang terkenalÉdit

Tumbu luarÉdit