Belut Moray
Temporal range: Miosin Ahir–Kiwari
[1]
Gymnothorax meleagris head.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Superordo:
Ordo:
Kulawarga:
Muraenidae
Genera

Baca di handap

Belut Moray nyaéta belut kosmopolitan ti kulawarga Muraenidae nu ngawengku 200-an spésiés di 15 genera. Panjang awak nu ilahar 1,5 m; nu pangpanjangna Strophidon sathete bisa nepi ka 4 m.

AnatomiÉdit

 
Muraena helena némbongkeun dedegan/morfologi ilaharna belut moray: bentuk anguilliform, euweuh cécépét gigir-an, sarta boga liang insang nu buleud.

Cécépét tonggong belut moray nyambung ti tungtung hulu nepi ka buntut jeung cécépét bujur, nepi ka sabéngbatan mah mirip oray. Panonna leutik, tapi boga daya ambeu anu hadé pikeun ngadodoho mangsana.

Sebaran jeung habitatÉdit

Belut Moray kaasup kosmopolitan, sumebar di sagara wewengkon tropis jeung sedeng. Hirupna ulukutek di sabudeureun terumbu karang nu jerona nepi ka 150 m.

KlasifikasiÉdit

GeneraÉdit

RujukanÉdit

  1. Froese, Rainer, and Daniel Pauly, eds. (2009). "Muraenidae" di FishBase. Januari vérsi 2009.

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan