Beubeur

Beubeur nyaéta papakéan tina lawon nu dibeulitkeun sababaraha beulit kana cangkéng pikeun mageuhan samping atawa sarung nu keur dipaké supaya ulah morosot.[1] Basa lemesna beulitan.[1] [2]

Sajarah BeubeurÉdit

Sajarah beubeur nyaéta ti taun 300 SM, di mana manusa mimiti nambangan logam mulia.[3] Nalika éta beubeur téh miboga pungsi pikeun pakakas dibandingkeunn fashion item jeung lolobana dipaké ku lalaki.[3] Ku sabab geus didokuméntasikeun pikeun lalaki di mimiti jaman Perunggu.[4] Di dunia barat, beubeur umumna dipaké keur lalaki, iwal awal abad patengahan akhir abad ka-17.[4] Mantua jeung erok atawa blus kombinasi antara taun 1900 jeung 1910.[4] Art Nouveau gesper beubeur kolektor item.[4] Dina périodeu paruh kadua abad ka-19 nepi ka Perang Dunia kahiji, beubeur nyaéta bagian dekoratif sarta utilitarian saragam, hususna di kalangan perwira.[4] Dina Angkatan Dalam bersenjata Prusia, Tsar Rusia, jeung nagara-nagara Éropa Timur, hal éta biasa pikeun pejabat pikeun maké kalayan ketat, beubeur lébarna disakuliling cangkéng, di luareun saragam.[4] Mimiti beubeur ngeuyeuban di dunia mode nyaéta mimitina abad patengahan éta gé fashion item pikeun lalaki.[3] Beubeur mimitina icikibung dina fashion awéwé dwanita pada éra peperangan di patengahan abad ka-19, di mana awéwé mimiti maké saragam militer.[3] Di Éropa jeung Amérika, beubeur téh dipakéna di beulah tengahna cangkéng.[3] Sedengkeun para prajurit jeung patugas administratif, beubeur anu dipakéna saeutik di handapeun cangkéng.[4] Satuluyna beubeur téh jadi ngalogoran dipakéna dibeulah pinggung dipercaya aya panagaruh para hippies jeung jadi trén dina éra 70-an.[3] Kitu ogé aya variasi buckle ekle.[3] ktik anu ngajadikeun beubeur pikeun salah sahiji must-have-item pikeun awéwé.[3] Lain ngan bahanan anu tina kulit, beubeur terus mekar nepi ka tina bentuk, ukuran, jeung makéna bahan saperti lawon, ranté logam, tali ipis, nepi ka bentuk beubeur saperti korsét.[3]

Beubeur jaman KiwariÉdit

Abad ka-19 beubeur ngeuyeuban dunia fashion item anu nyirikeun maskulinitas.[3] Ngan ayeuna mah beubeur téh jadi produk mode linta gender jeung mangrupa salah sahiji must-have-item hususna awéwé.[3] Beubeur dipakéna dina handapeun dada saperti obi, aya ogé anu dina cangkéng.[3]Trén 2011, beubeur henteu gedé saperti ikat jiga dina taun 2010, tapi dina trén taun ieu leuwih ipis jeung leiwih panjang.[3] Sedengkeun di DKNY, beubeur jdi diménsi anu ngeuyeuban monokromatik.[3] Anapon di label highstreet Topshop jeung J.Crew, beubeur ipis dina pelet méré mamanis anu aya chic anu bisa katingalina kasual.[3] Phoebe Roberts, éditor situs vogue.co.uk ngébréhkeun yén beubeur anu tina kulit miboga ukuran anu ipis mangrupa must-have-item pikeun taun 2011.[3]

catetanÉdit

  1. a b Danadibrata,R.A.(2006).Kamus Basa Sunda.Bandung: Kiblat Buku Utama.
  2. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p Skinny Belt, Tren Ikat Pinggang 2011 (Dicutat tanggal 14 November 2011)
  4. a b c d e f g SEJARAH TENTANG IKAT PINGGANG (Dicutat tanggal 13 November 2011)