Buka ménu utama
Beyonce, 2013

Beyonce Giselle Knowles (gumelar di Houston, Texas, Amérika Sarikat, 4 Séptémber 1981; umur 38 taun) nyaéta saurang panyanyi asal Amérika Sarikat.[1] Beyonce dipikawanoh minangka anggota group musik R&B, Destiny’s Child anu ngadeg taun 1990 bareng jeung sobatna, Latavia Roberson, nalika umur maranéhanana masih salapan taun.[1] Beyonce nyaéta saurang penyanyi R&B, penulis lagu, produser rékaman, aktris, penari, perancang busana, jeung modél asal Amérika Sarikat.[1] Karyana di widang musik, manéhna geus meunang penghargaan ti Grammy Award salian ti éta, manéhna dinominasikeun dina acara Golden Globe Award dina seni peran.[1]

Beyonce dinobatkeun jadi Artist Top Billboard awéwé bulan Pebruari 2009, Artist of the Millennium bulan Méi 2011.[2] Beyonce nyaéta salah sahiji seniman anu miboga pangaruh gedé dina abadna, di mana laguna geus bisa dijual sabudeureun 130 juta.[2] Manéhna nyekel rékor pikeun vidéo anu panglobana diunduh saperti lagu Single Ladies.[2] Taun 2003, Beyonce nyieun album Dangerously in Love anu jadi salah sahiji album pang suksésna.[2] Album séjénna nyaéta saperti B'Day anu dirilis taun 2006, jeung I Am... Sasha Fierce anu dirilis bulan Nopémber 2008.[2]

LaguÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d Beyonce (Diakses tanggal 13 November 2011)
  2. a b c d e (en) Profil (Diakses tanggal 13 November 2011)
  3. Lagu (Diakses tanggal 13 November 2011)