Bulan purnama atawa purnacandra mangrupa salah sahiji fase bulan di mana bulan perenahna di tukangeun bumi ditempo ti panonpoé. "Bulan purnama" asalna tina basa Sansekerta: pūrṇimā (पूर्णिमा).

Bulan purnama dina 14 November, 2016, jarakna 356,511 km (221,526 mi) ti Bumi.[1] Ti puseur Bumi, kajadian ieu kajadian unggal taun jeung saterusna bakal lumangsung deui di 2019.[2]
Bulan purnama katempo ngaliwatan teleskop Schmidt-Cassegrain. Bulan ayana deukeut lintang ti ecliptic paling kaler, jadi kawah kidul bener nonjolkeun

Sabab fase bulan panjangna 29,5 poé, mangka bulan purnama biasana lumangsung antara beurang 14 jeung 15 dina kalénder lunar.

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. ""Super Moon" exceptional. Brightest moon in the sky of Normandy, Monday, November 14 | The Siver Times" (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-08-30. 
  2. "Moongazers Delight — Biggest Supermoon In Decades Looms Large Sunday Night". Astro Bob (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-08-30. 

Tumbu luarÉdit