Buras atawa Uras téh nyaéta salah sahiji kadaharan kawas leupeut, ngan béasna digigihan heula, dibungkus ku daun cau, tuluy diseupan nepi ka asak (dalit). [1] Biasana, sangkan buras leuwih ngeunah rasa sok dicampuran maké cipati atawa eusi (oncom, abon, tutumisan, jeung daging). [2] Buras téh kaasup kana salah sahiji kadaharan nu pungsi keur ngaganjel waktu karasa lapar (appetizer). Ieu kadaharan ceuyah waktu aya riungan atawa hajatan nu ngangkir jalma nu réa. [2] Lian ti éta, buras remen didagangkan jeung goréngan keur mumuluk sangkan leuwih praktis. [2]

Buras dicocolkeun kana abon.

RujukanÉdit

  1. LBSS (2007). Kamus Umum Basa Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 76. 
  2. a b c "Resep Cara Membuat Nasi Buras Isi Sederhana | Kuliner123.info". www.kuliner123.info (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-10-18.