Caringin
Ficus benjamina2.jpg
Daun Caringin
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Moraceae
Génus:
Spésiés:
F. benjamina
Ngaran binomial
Ficus benjamina
Sinonim

F. nitida

Caringin; Ficus benjamina; beringin dina basa Indoésia nyaéta hiji tangkal nu asalna tina kulawarga Moraceae .[2] sarta sababaraha jenis ( genus ) Ficus séjén tina suku ara-araan atanapi Moraceae ), nu disebut ogé waringin atanapi (rada erroneously) ara (ki ara, ki hartina "tangkal"), katelah buruan tutuwuhan jeung pepelakan pot hias , Sunda geus ngamekarkeun hiji caringin nu mibanda daun belang (Variegated) nu kasohor salaku pepelakan hias indoor. Banyan ogé mindeng dipaké minangka objek bonsai .

Caringin raket patalina jeung budaya pribumi Indonésia, tutuwuhan ieu ngawangun tangkal nu badag ieu mindeng dianggap sanget/sakral sarta ngajaga panduduk nuaya di sabudeureunna.[2] sasajén anu mindeng dibikeun handapeun tangkal Caringin anu heubeul na badag sabab dianggap salaku tempat pikeun ngumpulkeun kakuatan magis. Sababaraha urang mikirkeun tempat sabudeureun tangkal caringin mangrupakeun "pikasieunen" jeung kudu dijauhan

tangkal Bodhi dipake bulak balik kalawan banyan, najan duanana mangrupakeun sahiji tipena béda.

sebaranÉdit

Caringin nyaéta pituin Asia , Malaysia , Australia , jeung sababaraha wewengkon sejenna Pasifik. [1] Caringin ogé geus dipikawanohkeun ka wewengkon séjén salaku garnish a. Spésiés ieu téh dikabarkan langka di Kapuloan Marshall, kalawan ngan hiji tangkal anu tumuwuh di deukeut kampung. [2]

rujukanÉdit

  1. "Ficus benjamina". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2009-01-16. Diakses tanggal 2009-02-17. 
  2. a b Purnomo, Purnomo (2013). Tanaman Kultural dalam Perspektif Adat Jawa: Kajian Aspek Filosofi, Konservasi dan Pemanfaatan Tanaman dalam Kultur dan Tradisi Jawa. Universitas Brawijaya Press: Jakarta. p. 22. ISBN 9786022033486. Diakses tanggal 14 Pebruari 2020. 
  1. "Ficus benjamina". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2009-01-16. Diakses tanggal 2009-02-17.