Carly Rae Jepsen (Gumelar 21 Nopémber 1985)[1][2] nyaéta panyanyi asal Kanada, panulis lagu, sareng aktris. Lahir sareng digedékeun di Mission, British Columbia, Jepsen ngalaksanakeun sababaraha kalungguhan peran di Sakola Tinggi Seni jeung Téater Musik di Victoria, BC. Saatos réngsé pangajaran, anjeunna indit ka Vancouver sareng engké bersaing dina usum kalima Canadian Idol di taun 2007, nempatkeun anu posisi katilu. Taun 2008 , Jepsen ngaluarkeun album studio debut anu dibere judul nyaéta Tug of War di Kanada.

Carly Rae Jepsen
Jepsen tampil di taun 2018
Profil
Gumelar21 Nopémber 1985 (1985-11-21) (yuswa 34)
Mission, British Columbia, Kanada
AsalMission, British Columbia, Kanada
AliranPop
Pacabakan
  • Panyanyi
  • Panulis lagu
  • Akris
Alat musikVokal
Taun aktip2007–kiwari
Lébel
Ramatlokacarlyraemusic.com

Di taun 2012, Jepsen rilis lagu single nyaéta "Call Me Maybe" anu ngahontal popularitas mainstréam anu énggal; lagu éta anu paling laris dijantenkeun taun éta, ngahontal nomer hiji di 18 nagara. Hasilna, anjeunna ditandatanganan kanggo nganyahokeun catetan sadunya di dunya sareng Records Schoolboy jeung Interscope Records. Albeum studio kadua Jepsen nyaéta Kiss, dirilis di akhir taun 2012. Éta nandaan perobihan anu langkung ageung kana musik pop mainstréam sareng ningali kasuksésan komersil anu lumayan, ngahontal sapuluh luhur di Kanada sareng Amérika Serikat. Dina taun 2013 Jepsen ngadamel debut panggung Broadway salaku karakter titular di Cinderella. Dina taun 2015 anjeunna ngarilis album studio anu katilu nyaéta Emotion . Hal ieu nyatet pikeun pangaruhna ti musik taun 1980-an ogé nyampur campuran pop sareng synth-pop kalayan indie. Suksés sacara komersil tibatan Kiss, éta ningali kasuksésan tunggal anu kasohor, "I Really Like You", sareng nampi pujian kritis. Taun 2016 Jepsen tampil dina televisi Grease: Live sareng ngisi sora ka pilem animasi Ballerina. Albeum studio kaopatna nyaéta Dedicated, dirilis dina 17 Mei 2019.

DiskografiÉdit

 Artikel utama: Carly Rae Jepsen diskografi.

TurÉdit

Headlining

Co-headlining

Opening act

FilmografiÉdit

Televisi
Taun Judul Peran Catetan
2007 Canadian Idol Arajeunna/kontestan Season 5; finish di posisi katilu
2012 90210 Arajeunna Season 5 premiere: "Til Death Do Us Part"
2013 Shake It Up Arajeunna Season 3, episode 10: "My Fair Librarian It Up"
2015 Saturday Night Live Arajeunna/Musical guest Season 40, episode 17
2015 Castle Arajeunna Season 7, episode 22: "Dead from New York"
2015 Comedy Bang! Bang! Arajeunna Season 4, episode 24: "Carly Rae Jepsen Wears a Chunky Necklace and Black Ankle Boots"
2016 Grease: Live Frenchy Spesial
Filem
Taun Judul Peran Catetan
2013 Lennon or McCartney Arajeunna Filem pondok; klip interview
2016 Ballerina Odette Ngisi sora
Téater
Taun Judul Peran Catetan
2014 Rodgers + Hammerstein's Cinderella Ella Panampilan Broadway

Galéri FotoÉdit

RujukanÉdit

  1. "Carly Rae Jepsen Biography". Biography.com. Diarsipkan dari versi asli tanggal November 20, 2015. Diakses tanggal November 20, 2015. 
  2. Monger, James Christopher. "Carly Rae Jepsen Biography". AllMusic. Diakses tanggal September 30, 2015. 

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Carly Rae Jepsen ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity