Buka ménu utama

Dékade atawa dasawarsa nyaéta unit wanci nu hartina sapuluhan, ilaharna sapuluh taun disa lolobana basa, kaasup basa Inggris, atawa sapuluh poé dina kalénder révolusionér Perancis. Kecap ieu diturunkeun tina basa Latin "decas", basa Yunani "dekas*, tina deka, nu hartina sapuluh.

Tempo ogéÉdit