Buka ménu utama
Babagian administratif di Indonésia
Pancasila
Tingkat Propinsi

Propinsi
Daérah HususDaérah Istiméwa

Tingkat Kabupaten/Kota

KabupaténKota
Kabupatén administratif
Kota administratif
Sagoe

Tingkat Kacamatan

Kacamatan
DistrikSagoe Cut

Tingkat Kalurahan/Désa

KalurahanDésa
NagariKampungGampong

Tempo ogé

BanjarDusunLingkungan
Rukun Warga
Rukun Tatangga

édit

Daérah Tingkat II (Dati II) nyaéta babagian wilayah administratif di Indonésia sanggeus Daérah Tingkat I (Provinsi). Dati II bisa mangrupa Dati II Kabupatén atawa Dati II Kotamadya. Bédana kabupatén jeung kotamadya (kiwari kota) nyaéta dina démografi, lega, sarta séktor usaha utama daérah.

Kiwari istilah Daérah Tingkat I jeung Daérah Tingkat II henteu dipigunakeun deui. Ti saprak diberlakukeunnana Undang-undang Nomer 22 Taun 1999, Daérah Tingkat II Kabupatén disebut Kabupaten wungkul, sedengkeun Daérah Tingkat II Kotamadya diganti jadi Kota. Nya kitu ogé, istilah Daérah Tingkat I Propinsi diganti jadi Propinsi wungkul.

Tempo ogéÉdit