Daptar tempat di One Piece

Daptar tempat anu kasebut dina dunia One Piece, nyaéta :

Atlas globe dunia One Piece sapertos nu aya di perpustakaan Ohara[1].

Grand LineÉdit

 
Sabaraha hiji jalur grand line menurut Shackey[2].

Twin PeakÉdit

Whiskey PeakÉdit

Little GardenÉdit

Karajaan DrumÉdit

Karajaan ArabastaÉdit

Pulo JayaÉdit

SkypieaÉdit

Longring LonglandÉdit

Water SevenÉdit

Ennies LobbyÉdit

Ennies Lobby mangrupa salah sahiji pulo kota nu aya di perairan laut Grand Line. Kota ieu disambungkeun jeung pulo kota Water Seven nganggo rel kareta api laut Puffing Tom nu dijieun ku Tom.

Ennies Lobby dikenal ogé pulo hukum nu diatur ku Angkatan Laut jeung Pamaréntah Dunya. Sakabéh penjahat di seluruh perairan Grand Line dibawa pikeun diadili di pengadilan nu aya di pulo ieu. di mana penjahat nu diputus bersalah, langsung dibawa ka penjara bawah laut Impel Down lewat jalur laut gerbang kéadilan nu aya di tukangeun menara kéadilan di pulo Ennies Lobby.

Kanyahoan ogé yén kelompok polisi pamaréntah dunya paling kuat nyaéta CP9, markasna aya di kota ieu. di mana katuana Spandam cicing di menara kéadilan.

Pulo ieu terkenal ku kajadian Insiden Ennies Lobby, kajadian di mana Luffy jeung kelompokna ditambah bantuan ku pagawe Galley La Company jeung Geng Franky, barusaha nyalametkeun Nico Robin nu ditewak ku pihak CP9. Sabaraha hiji patarungan dahsyat lumangsung di pulo ieu antara kelompok Bajak Laut Topi Jarami ngalawan kalompok CP9.

Thriller BarkÉdit

Pulo ShabondyÉdit

Pulo BartigoÉdit

Pulo RaftelÉdit

Pulo Raftel mangrupa pulo terakhir nu posisina paling ujung di rangkaian kapuloan di perairan Grand Line.

Dicaritakeun yén ngeun hiji bajak laut nu bisa nyampe ka Pulo Raftel, nyaéta si Raja Bajak Laut Gol D. Roger jeung kelompokna. Dicaritakeun ogé yén di pulo ieu, si Raja Bajak Laut nyimpen jeung nguburkeun harta karun na nu paling berharga nu disebut One Piece, nu janten buruan kelompok bajak laut ti sakabéh dunya.

Red LineÉdit

Reverse MountainÉdit

MariejoaÉdit

Pulo DuyungÉdit

Pulo Duyung mangrupa tempat caricingna para manusa lauk di wilayah Grand Line. Unik ku sabab meskipun disebut pulo, tapi sabenerna daerahna lain pulo tapi berupa daratan, nu ayana tepat 10000 méter dihandap muka cai laut, nu lokasi pasna pas dibawah Red Line jeung kota suci Mariejoa.

Kanggo nyampe ka wilayah ieu diperyogikeun persiapan husus, nyaéta satiap kapal nu bade ka dieu musti nganggo salimut khusus dina bentuk sajenis gelembung. di mana gelembung ieu bisa dipasang di Pulo Shabondy, nu ayana deukeut ka Red Line jeung Pulo Duyung.

Kawasan ieu ayeuna aya dina kakawasaan Shirohige, di mana salah saurang Shichibukai nyaéta Jimbeii, ogé asalna ti wilayah ieu.

MarinefordÉdit

North BlueÉdit

Karajaan LyneelÉdit

Karajaan Lyneel mangrupa salah sahiji karajaan nu ayana di wilayah North Blue. Dicaritakeun yén karajaan ieu mangrupa asalna kalahiran ti Montblanc Norland (aki na Montblanc Cricket), nu pagawéanna nyaéta ilmuwan jeung penjelajah karajaan Lyneel.

Dicaritakeun dina arc Skypiéa, saatos Norland manggihan pulo Jaya nu pinuh ku emas, Norland nyarita ka raja karajaan Lyneel soal ieu. Raja nu hoyong emasna marintahkeun Norland supaya balik deui ka pulo Jaya demi emas nu loba, mun hanjakal sawaktos Norland sareng Raja balik ka pulo Jaya, ternyata sabagian pulona kabawa ka langit. Raja nu kuciwa, ambek ka Norland terus nyangka yén Norland ngabohong, Norland ditewak terus dihukum mati, Norland akhirna dihukum pancung di Karajaan Lyneel.

East BlueÉdit

éast Blue menurut para bajak laut jeung Angkatan Laut dina One Piece, mangrupa kawasan parairan paling lemah di antara 5 perairan nu aya.

éast Blue ieu ogé mangrupa asal mulana carita One Piece, sareng tanah kalahiran sabaraha hiji tokoh protagonis dina One Piece, di antarana Monkey D. Luffy, Roronoa Zoro, Nami, Usopp, Gol D. Roger.

Berikut sabaraha hiji tempat nu sempet kasebut di kawasan éast Blue.

Desa FushaÉdit

Desa ShimonosekiÉdit

Kota PalabuhanÉdit

Desa SyrupÉdit

Restoran BaratieÉdit

ArlongparkÉdit

Kota LoguetownÉdit

Kota Loguetown mangrupa salah sahiji pulo kota nu lokasina di éast Blue. Kota ieu terkenal sabab kota ieu mangrupa kota tempat kalahiran si Raja Bajak Laut Gol D. Roger, jeung ogé mangrupa kota tempat palaksanaan eksekusi hukuman mati manéhna.

Kota ieu oge, terakhir mangrupa pangkalan Angkatan Laut nu dipingpin Komodor Smoker jeung asistenna Letnan Tashigi.

Kota Loguetown mangrupa kota terakhir (ti arah éast Blue), sateuacan abus ka kawasan Grand Line lewat jalur Reverse Mountain.

Luffy jeung rombonganna sempet mampir di kota ieu sateuacan ka Grand Line, di mana manéhna sempet diserang ku Smoker sateuacan disalametkeun ku Monkey D. Dragon nu ternyata bapana Luffy.

South BlueÉdit

West BlueÉdit

Pulo OharaÉdit

Pulo Ohara dikenal ogé minangka Pulo Sarjana, ku sabab loba kumpulan sarjana cerdik pandei nu bermukim di Pulo ieu.

Pulo ieu mangrupa asal muasal ti Nico Robin. manéhna lahir jeung gedé di dieu bareng jeung indungna Nico Olvia. Di Pulo ieu aya hiji tatangkalan raksasa nu dijerona nyaéta perpustakaan buku panggedéna sadunya, ogé mangrupa tempat para sarjana digarawe.

Waktos Nico Olvia ditewak ku Pamaréntah Dunya jeung Angkatan Laut pas ekspedisi kanggo ngungkap sajarah masa lalu nu leungit, Pamaréntah akhirna nyampe ka Pulo Ohara, di mana tujuanna hiji nyaéta ngamusnahkeun para sarjana Ohara nu nyoba ngungkap sajarah masa lalu.

Tokoh tokoh terkenal daratang ka Pulo ieu mulai ti Spandine (pamingpin CP7), Laksamana Madya Kuzan, Laksamana Madya Sakazuki, Laksamana Madya Jaguar D. Saul kanggo ngamimitian Buster Call nu bakal ngancurkeun pulo ieu. Puluhan buku diancurkeun, jeung puluhan sarjana dibantei termasuk Professor Clover jeung Saul.

Robin tiasa kabur ti Pulo ieu berkat bantuan ti Saul sareng ogé ti Kuzan, nu ngaleupaskeun manéhna.

Thriller BarkÉdit

Calm BeltÉdit

Kandang Monster LautÉdit

Amazon LilyÉdit

Impel DownÉdit

ReferensiÉdit

  1. http://www.onemanga.com/One_Piece/392/03/
  2. http://www.onemanga.com/One_Piece/498/11/