Buka ménu utama

Dinamit (dynamite) mangrupa bahan peledak nu ngamangpaatkeun poténsi peledak nitrogliserin, nu awalna ngagunakeun kieselguhr salaku adsorben. Ieu bahan peledak téh karya kimiawan jeung insinyur Swédia Alfred Nobel taun 1866 di Krümmel (Geesthacht, Schleswig-Holstein, Jérman) nu dipaténkeun taun 1867. Peledak ieu biasalan dijual dina bentuk tongkat ukuran 20 cm x 2,5 cm.

Alfred Nobel nu nyiptakeun dinamit

Bédana ti TNTÉdit

Aya kasalahan nu nyaruakeun TNT jeung dinamit, padahal sama sakali henteu.

Baca ogéÉdit

PaténÉdit

Tumbu kaluarÉdit