Buka ménu utama
Alat Paranti Nga Distilasi

Distilasi mangrupa téhnik di mana dua atawa leuwih zat nu boga titik golak nu béda bisa dipisahkeun.[1] Hiji conto, cai tawar bisa dibeunangkeun tina cai laut (cai nu ngandung uyah) ku prosés déstilasi.[1] Nalika cai laut dipanaskeun, cai robah jadi hawa nu bisa di kondénsasikeun jeung ditéwak.[1] Uyah dina cai laut tetep tinggaleun ti tukang.[1]

Cai hasil prosés distilasi disebut ogé cai suling atawa aquadés. Aplikasi na diantara na nyaéta pikeun ngabasuh sareng ngabersihkeun alat-alat lab, contoh na pH méter. Aquades dianggo pikeun ngabasuh probe pH méter tiap prosés kalibrasi pH meter sareng di akhir pikeun ngabersihkan ti sesa larutan sampling.

ReferensiÉdit

  1. a b c d (id)Pengertian Destilasi (diakses ping 4 November 2015)