Srangéngé luhureun laut

Sagara atawa laut hartina bagian beungeut marcapada anu dieusi ku cai asin nu nyambung ka samudra, tapi bisa ogé mangrupa talaga nu lega pisan, biasana asin, nu teu nyambung ka samudra, kawas Laut Kaspia jeung Laut Paéh.[1]


Daptar sagara, dibagi dumasar samudranaÉdit

Samudra PasifikÉdit

Samudra AtlantikÉdit

 
Gunung Rinjani ditempo ti Gili Trawangan.

Samudra IndonésiaÉdit

Laut ArktikÉdit

Samudra KidulÉdit

Sagara-talagaÉdit

Sagara ékstraterestrialÉdit

ÉlmuÉdit

Istilah "laut" ogé dilarapkeun dina fisika kuantum: laut Dirac nyaéta interprétasi bentuk énérgi négatif nu ngeusian vakum.

Baca ogéÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen.