Buka ménu utama

Sagara

(dialihkeun ti Laut)
Srangéngé luhureun laut

Sagara atawa laut hartina bagian beungeut marcapada anu dieusi ku cai asin nu nyambung ka samudra, tapi bisa ogé mangrupa talaga nu lega pisan, biasana asin, nu teu nyambung ka samudra, kawas Laut Kaspia jeung Laut Paéh.[1]


Eusi

Daptar sagara, dibagi dumasar samudranaÉdit

Sagara ékstraterestrialÉdit

ÉlmuÉdit

Istilah "laut" ogé dilarapkeun dina fisika kuantum: laut Dirac nyaéta interprétasi bentuk énérgi négatif nu ngeusian vakum.

Baca ogéÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen.