Buka ménu utama
"Ehime" redirects here. For the school ship, see Ehime Maru and USS Greeneville collision.


Préféktur Ehime (愛媛県 Ehime-ken?) nyaéta salah sahiji préféktur di kulon-kaler Shikoku, Jepang. Ibukotana nyaéta Matsuyama.

Préféktur Ehime (愛媛県)
Map of Japan with Ehime highlighted
Ibukota Matsuyama
Wewengkon Shikoku
Pulo Shikoku
Gubernur Moriyuki Katō
Lega 5,676.44 km² (26th)
 - % cai %
Populasi  (2000)
 - Populasi 1,493,126 (27th)
 - Kapadetan 263 /km²
Jumlah Distrik 7
Jumlah Kota Administrasi 20
ISO 3166-2 JP-38
Ramatloka www.pref.ehime.jp/index-e.htm
Lambang Préféktur
 - Kembang Satsuma mandarin (Citrus unshiu)
 - Tangkal Pine (Pinus)
 - Manuk Japanese robin (Erithacus akahige)
Symbol of Ehime Prefecture
Lambang Préféktur Ehime
Nulis.jpg