Buka ménu utama

Wikipedia β

Abad: abad ka-19 - abad ka-20 - abad ka-21
Dékade: 1970-an 1980-an 1990-an 2000-an 2010-an 2020-an 2030-an
Taun: 1997 1998 1999 - 2000 - 2001 2002 2003

2000 (MM) nyaéta taun kabisat nu dimimitian ku poé Saptu dina kalénder Gregorian. Dina kalénder Cina 2000 nyaéta Taun Naga sarta dina kalénder astrologi mangrupa taun Leo, Singa. Budaya populér ogé nempatkeun taun 2000 minangka taun munggaran abad ka-21 jeung milénium ka-3. Dina kalénder Gregorian, hal ieu keuna ka taun 2001. Ieu ku sabab abad ka-1 dimimitian ku taun 1 (euweuh taun 0, abad ka-1 (atawa 100 taun M) dimimitian ti 1 Januari, taun 1 M nepi ka 31 Désémber, taun saratus (100 M). Abad kadua dimimitian ti 1 Januari taun saratus hiji (101 M). (Dipilihna 1 M meureun ti saprak tujuh taun kalahiran Yésus, sarta 1 Januari mangrupa pilihan sajarah keur Poé taun anyar. 2000-01-01 nyaéta poé di mana sakabéh digit "ngagilinding".)

Taun 2000 dumasar jejer:
Warta dumasar bulan
Jan - Péb - Mar - Apr - Méi - Jun
Jul - Agu - Sep - Okt - Nop - Dés
Seni
Arsitéktur - Seni - Literatur - Musik (Country, UK) - Film - Televisi - Home video
Pulitik
Pmilu - Pamingpin internasional - Pulitik - Pamingpn nagara
Élmu jeung téhnologi
Arkéologi - Penerbangan - Birding/Ornithology - Meteorology - Rail transport - Science - Spaceflight
Olah raga
Sport - Australian Football League - Baseball - Football (soccer) - Ice Hockey - Motor Racing - Tennis
Dumasar tempat
Africa - Argentina - Australia - Canada - Denmark - India - Iraq - Ireland - Japan - Luxembourg - Malaysia - Mexico - New Zealand - Philippines - Singapore - South Africa - Switzerland - United Kingdom -Wales - Zimbabwe
Jejer lianna
Deaths - Awards - Gay rights - Games - Law - Religious leaders - Video gaming
Kategori babar jeung pupus
Births - Deaths
Kategori ngadeg jeung turun
Establishments - Disestablishments
Kategori pagawéan
Works
Taun 2000 dina kalénder séjén
Kalénder Gregorian 2000
MM
Ab urbe condita 2753
Kalénder Arménia 1449
ԹՎ
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit
Kalénder Cina 4636/4696-11-25
(己卯年十一月廿五日)
— nepi ka —
4637/4697-12-6
(庚辰年十二月初六日)
Kalénder Étiopia 1992 – 1993
Kalénder Yahudi 5760 – 5761
Kalénder Hindu
- Vikram Samvat 2055 – 2056
- Shaka Samvat 1922 – 1923
- Kali Yuga 5101 – 5102
Kalénder Iran 1378 – 1379
Kalénder Islam 1421 – 1422
Kalénder Jepang Heisei 12

(平成12年)

- Taun penjajahan Kōki 2660
(皇紀2660年)
- Jaman Jōmon 12000
Kalénder panonpoé Thai 2543
t·s·é
Artikel ieu ngeunaan taun 2000. Keur kagunaan séjén nu patali jeung 2000, tempo 2000 (nomer) atawa 2000 (breakdancing move).

Taun 2000 ogé ditandaan ku:

Eusi

KajadianÉdit

JanuariÉdit

Januari
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
  Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

PébruariÉdit

Pébruari
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29

MaretÉdit

Maret
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

AprilÉdit

April
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

MéiÉdit

Méi
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

JuneÉdit

Juni
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

JulyÉdit

Juli
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

AgustusÉdit

Agustus
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

SéptémberÉdit

Séptémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

OktoberÉdit

Oktober
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

NopémberÉdit

Nopémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

DésémberÉdit

Désémber
Sn Sl Rb Km Jm Sp Mn
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

World populationÉdit

World population
2000 1995 2005
World 6,070,581,000 5,674,380,000 +396,201,000 6,453,628,000 +383,047,000
Africa 795,671,000 707,462,000 +88,209,000 887,964,000 +92,293,000
Asia 3,679,737,000 3,430,052,000 +249,685,000 3,917,508,000 +237,771,000
Europe 727,986,000 727,405,000 +581,000 724,722,000 -3,264,000
Latin-America 520,229,000 481,099,000 +39,130,000 558,281,000 +38,052,000
Northern America 315,915,000 299,438,000 +16,477,000 332,156,000 +16,241,000
Oceania 31,043,000 28,924,000 +2,119,000 32,998,000 +1,955,000

BirthsÉdit

DeathsÉdit

JanuaryÉdit

FebruaryÉdit

MarchÉdit

AprilÉdit

MéiÉdit

JuniÉdit

JulyÉdit

AugustÉdit

SeptemberÉdit

OctoberÉdit

NovemberÉdit

DecemberÉdit

Nobel prizesÉdit

2000 in fiction and popular cultureÉdit

Computer and video gamesÉdit

FilmÉdit

RadioÉdit

TelevisiÉdit

Hadiah TempletonÉdit

Tumbu luarÉdit