Buka ménu utama

Perfektur Fukuoka (福岡県 Fukuoka-ken?) ayana di Pulo Kyushu, Jepang. Ibukotana Fukuoka.

Préféktur Fukuoka (福岡県 Fukuoka-ken)
Map of Japan with Fukuoka highlighted
Ibukota Fukuoka (kota)
Wewengkon Kyushu
Pulo Kyushu
Gubernur Wataru Aso
Lega 4,971.01 km² (29th)
 - % cai 2.3%
Populasi  (July 1,2004)
 - Populasi 5,057,932 (9th)
 - Kapadetan 1,017 /km²
Jumlah Distrik 15
Jumlah Kota Administrasi 69
ISO 3166-2 JP-40
Ramatloka www.pref.fukuoka.lg.jp
Lambang Préféktur
 - Kembang Ume blossom (Prunus mume)
 - Tangkal Azalea (Rhododendron tsutsusi)
 - Manuk Japanese Bush Warbler (Cettia diphone)
Symbol of Fukuoka Prefecture
Lambang Préféktur Fukuoka

SajarahÉdit

Perfektur Fukuoka ngawengku propinsi heubeul Chikugo, Chikuzen, jeung Buzen.

GeografiÉdit

 
Map of Fukuoka Prefecture.

Perfektur Fukuoka nyanghareupan laut ti tilu sisi, diwatesan ku Pefekter Saga, Oita, jeung Kumamoto sarta nyanghareupan Perfektur Yamaguchi sebrangeun Selat Kanmon.

Fukuoka kaasup dua kota gedé di Pulo Kyushu, nyaéta Fukuoka jeung Kitakyushu, sarta kawasan industri di Kyushu. Fukuoka ogé ngawengku sababaraha pulo-pulo leutik kalereun basisir Kyushu.

Kota-kotaÉdit

EkonomiÉdit

Di Perfektur Fukuoka salah sahiji pusat industri Jepang, ampir 40% dina kahirupan ekonomi Kyushu. Industri utama kaasup mobil, semikonduktor jeung baja. Aya sababaraha kawasan industri (toshiken) sabudereun Fukuoka jeung Kitakyushu, disebutna "Fukuoka-Kitakyushu".

UniversitasÉdit

DemografiÉdit

BudayaÉdit

WisataÉdit

Fukuoka lain mangrupa pusat wisata. Tempat wisata nu populer nyaéta Fukuoka City, di Kitakyushu aya sababaraha tempat wisata.

RujukanÉdit

Rupa-rupa topikÉdit

Tumbu kaluarÉdit