Dina anatomi, genggerong (basa Hormat: tenggerokan) nyaéta bagéan tina beuheung anu kajieun tina faring jeung laring. Genggerong mibanda hiji salaput otot anu dingaranan épiglotis anu fungsina pikeun misahkeun ésofagus tina trakéa jeung nyegah hakaneun jeung inumeun pikeun asup kana saluran parénghapan. Genggerong ogé kabagi jadi 2 bagéan:

  1. Jalan hakan (tikoro): Orofaring, hipofaring dan esofagus
  2. Jalan ngarénghap (genggerong): Faring, laring dan trakea
Genggerong
Throat anatomy diagram.svg
Diagram anatomi genggerong.
Medical X-Ray imaging EJE04 nevit.jpg
X-Ray genggerong.
Rincian
Pengenal
Latingula
jugulum
Dorlands
/Elsevier
Throat
FMACitakan:FMA
Terminologi anatomi
Skull Icon (Noun Project).svg