Buka ménu utama

Guha Wadon nyaéta guha nu aya di kampung Jompong, Mertajaya. Lokasina aya di sabeulah kalér jalan nu ngahubungkeun Simpang Urmi (Pamijahan) jeung kampung Cibuntu (Cibalong).[1] Panto guha nyanghareup ka kulon nu mangrupa pasir nu ngalirkeun cai walungan Cilumping.[1] Di sabeulah wétan guha loba nu manggihan ceruk-ceruk (rock theleteres ) nu lebarna kurang leuwih 3 ½  m panjangna kurang leuwih 16 m, sedengkeun jangkungna bisa nepi 4 m.[1] Batuan nu ngawangun guha mangrupa batu gamping nu loba lapisanna.[1] Nu kapanggihna mangrupa sababaraha fragmén tina cangkang moluska jeung fragmén ti gerbah.[1] Cangkang moluska diwangun tina : 10 siki fragmén cangkang ampih dromus ti kélas Gastropoda, 6 siki fragmén cangkang Cyclotus, 11 siki fragmén cangkang Acatina jeung 1 siki cangkang Thiaride.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f "Gua Wadon-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2017-10-27.