Rawayan meuntas Walungan Danube numbukeun Hungaria jeung Slovakia.

Walungan atawa Wahangan, Bangawan, Susukan (basa Indonésia:Sungai) nyaéta hiji jalan cai alami anu ngalirkeun cai ngaliwatan lanskap ti tempat nu luhur ka nu leuwih handap.[1] Walungan téh bagian ti daur cai, nu asalna tina cihujan, aliran cai dina taneuh, cinyusu, atawa tina glétser.

GaleriÉdit

Meuntasan walunganÉdit

Walungan bisa dipeuntasan ku:

AngkutanÉdit

RujukanÉdit

  1. Pena Cendikia, Tim (2013). Wabana Ips Iluma Pengetahuan Sosial. Jakarta: Yudhistira Ghalia Indonesia. p. 9. ISBN 9789797467111. Diakses tanggal (disungsi – 21 Mei 2020). 

Bacaan salajengnaÉdit

  • Beyond the Bridges Life on American Rivers told by Riverlorian, Jerry Hay. [1] for more information
  • Luna B. Leopold (1994). A View of the River. Harvard University Press. ISBN.  — a non-technical primer on the geomorphology and hydraulics of water
  • Jeffrey W. Jacobs "Rivers, Major World". Water Encyclopaedia.