Gunung Tampomas
Luhur 1,684 méter (5,525 ft)[1]
Perenah Jawa, Indonesia
Koordinat6.77° S 107.95° E
TipeStratovolcano
Panungtungan bituDuka
frames

Gunung Tampomas nyaéta hiji stratovolcano andesitik leutik nu aya di Kabupatén Sumedang, Jawa Kulon, Indonésia. Aliran lava ngora kapanggih di sisi beulah wétan gunung ieu.[1]

Dumasar kana naskah Bujangga Manik, baheula ngaran gunung ieu téh nyaéta gunung Tompo Omas.

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b "Tampomas". Global Volcanism Program. Smithsonian Institute. Diakses tanggal 2006-12-21.