Buka ménu utama

Héksosa (hexose) nyaéta karbohidrat anu mangrupa ranté anu disusun ku genep atom karbon, misalna glukosa jeung fruktosa[1]. Ieu karbohidrat téh dikelompokkeun minangka aldohéksosa, gumantung kana ayana sipat aldéhida atawa kéton[1]. Héksosa miboga peran anu penting minangka sumber énérgi pikeun métabolisme[2]

Sumber rujukanÉdit

  1. a b (id)http://glosarium.org/arti/?k=heksosa (diakses 6 Juli 2015)
  2. (id)Fungsi heksosa dan pentosa(diakses 6 Juli 2015)