daging ucing

Haraam (arab: حرام ḥarām) nyaéta hiji status hukum ngalawan hiji kagiatan atawa kaayaan hiji barang (contona kadaharan). Aktivitas status hukum najis, atawa dahareun anu dianggap haram mastikeun dilarang. Jalma ngalakonan tindakan dilarang atawa dahar najis sato ieu bakal meunang akibat dina bentuk dosa. Sabalikna haram téh halal.

Conto kagiatanÉdit

  • Maisir (i. e. judi ngagunakeun alat dina bentuk sato, nyaéta hayam);
  • Khalwat;
  • Perkosa;
  • Pelecehan seksual;
  • Zinah;
  • Sumebar warta hoaks;
  • Maok;
  • Narkotika, ubar ilegal, jeung inuman nu ngandung alkohol;
  • Taat kana eta hal kolot atawa kekerasan dina rumah tangga atawa pencét, ditampar, ditajong, dihina jeung mengerasi ibu-na; jeung
  • Dahar pangan atawa inuman anu dilarang saperti daging babi, daging ucing jeung daging anjing.

Status hukum séjénÉdit

Tumbu luarÉdit