Haruki Murakami (村上 春樹 Murakami Haruki?) (gumelar di Kyoto, Jepang, 12 Januari 1949; umur 71 taun) nyaéta panulis anu pangsaéna di Jepang.[1] Karya-fiksi dina fiksi sareng nonfik parantos nampi seueur kritik sareng klaim, boh di Jepang sareng ka luar negeri, kalebet pada World Fantasy Award (2006) jeung Frank O'Connor International Short Story Award (2006), sedengkeun sadayana hasil karyana parantos nampi panghargaan pada Franz Kafka Prize (2006) jeung Jerusalem Prize (2009). Murakami ogé parantos narjamahkeun sababaraha karyana kana basa Inggris. Karya penting sapertos A Wild Sheep Chase (1982), Norwegian Wood (1987), The Wind-Up Bird Chronicle (1994-1995), Kafka on the Shore (2002), jeung 1Q84 (2009–2010).

Haruki Murakami
村上 春樹
Murakami dina 2009
Murakami dina 2009
Gumelar12 Januari 1949 (1949-01-12) (yuswa 71)
Kyoto, Jepang
Pagawéan
  • Novelis
  • Panulis carita pondok
  • Essay panulis
  • Penerjemah
KabangsaanBandéra Jepang Jepang
Génré
Karya nu katelahA Wild Sheep Chase (1982), Norwegian Wood (1987), The Wind-Up Bird Chronicle (1994-1995), Kafka on the Shore (2002), 1Q84 (2009–2010)

Tanda tangan

Karya fiksi Murakami sering dikritik Badang Literatur Jepang salaku karya suralitis sareng nihilistic, anu dicirikeun ku cara Kafkaesque tina ngalaksanakeun kasepihan.[2] Haruki Murakami katingal salaku jalma penting dina karya sastra modéren. Steven Poole ti The Guardian muji Murakami salaku "diantara novelis kahirupan anu pangsaéna dina dunya" pikeun karyana sareng prestasi.[3]

RujukanÉdit

  1. Maiko, Hisada (November 1995). "Murakami Haruki". Kyoto Sangyo University. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2008-05-23. Diakses tanggal 2008-04-24. 
  2. Endelstein, Wendy, What Haruki Murakami talks about when he talks about writing, UC Berkeley News, Oct 15, 2008, Accessed Jan 28, 2009
  3. Poole, Steven (Citakan:ISO date/en). "Tunnel vision". The Guardian (London). http://www.guardian.co.uk/Archive/Article/0,4273,4022565,00.html. Diakses pada 2009-04-24 

Tumbu luarÉdit

Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]