Béda révisi "Abu Yazid Al-Busthami"

Taya parobahan ukuran ,  8 tahun yang lalu
 
==Kasang Tukang==
Ngaran Busthami di cokot tina ngaran kota Bustham ([[Bastam]]), Aki na Abu Yazid nya éta panganut [[Zoroaster]] anu pindah ka [[Islam]].<ref>Abu 'l-Qasim Al-Qushayri, "Al-qushayri's Epistle on Sufism: Al-risala Al-qushayriyya Fi 'ilm Al-tasawwuf", Translated by Alexander D. Knysh, Garnet & Ithaca Press, 2007. pg 32</ref> Kahirupan Abu Yazid anu luar biasa dimimitian saprak manéhna masih aya dina kandungan, ungggal indungna ngahuap kadaharan anu diragukeun kahalalana, Abu Yazid anu masih aya dina jero [[rahim]] ngabaruntak sarta teu kersa ereun saméméh kadaharan éta di utahkeun deui.<ref name="Kisah Abu Yazid"/> Ku Indungna, Abu Yazid di sakolakeun pikeun diajar [[Al- Qur'an]].<ref name="Kisah Abu Yazid"/> Hiji poé guruna medar salasahiji ayat surat Luqman anu eusina<ref name="Kisah Abu Yazid"/>.
 
==Rujukan==
484

éditan