Béda révisi "Cingcau Hideung"

65 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Cingcau hideung''' (''Mesona palustris'') atawa ''cingcau perdu'' ''Premna serratifolia'', di sababaraha wewengkon sok disebut [[Janggelan]], sedengkeu di barat disebut ''Grass Jelly Drink''.<ref name="sumber1"> [http://lepmida.com/column.php?id=334&awal=30] (Dicutat tanggal 20 Oktober 2011) </ref> Cingcau hideung salah sahiji tutuwuhan [[cingcau]]. Cingcau hideung lain ngan aya di Indonésia wungkul tapi geus nyebar ka nagara-nagara laina saperti [[Filipina]],[[Taiwan]], [[China]], jeung [[Korea]].<ref name="sumber1"/>Ieu tutuwuhan téh geus di export ka luar negri saperti [[China]], [[Korea]] jrrd.<ref name="sumber1"/> Cingcau hideung katelahna séong di Masarakat Sumarorong. Loba patani-patani anu melak séong.<ref name="sumber1"/>
=='''Gambaran'''==
Tutuwuhan ieu kaasup ''famili Labiate''.<ref name="kompas"/> Ciri-cirina, [[watang]]na leutik jeung ipis, dina juru watang aya deui watang-watang séjéna. Aya anu ngarambat kana taneuh aya ogé anu lempeng. Dauna lonjong, juruna lancip jeung rada mintul.<ref name="kompas"/> Bentuk [[kembang]]na mirip [[kembang kemangi]], warnana [[beureum]] ngora atawa [[bodas]] [[bungur]].<ref name="kompas"/> Daun jeung watang ngahasilkeun ''gelatin'' [[héjo]] ka[[hideung]]an. <ref name="sumber1"/> Ku sabab kitu disebut cingcau hideung. <ref name="kompas"> [http://ekonomi.kompasiana.com/bisnis/2011/07/22/cincau-hitam-wonogiri-telah-diekspor-ke-luar-negeri/ CINCAU HITAM, MUDAH DIDAPAT,MURAH, BERKHASIAT DAN, MENGUNTUNGKAN] (Dicutat tanggal 21 Oktober 2011) </ref>
 
=='''Mangpaat'''==
Pamaké anonim