Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké SU34Marlina ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Pikeun nanda tangan dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?

~~~~


 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 05:58, 17 Séptémber 2011 (UTC)

Referensi TarasiÉdit

Neng, cobi tingal format referensina. Ku akang dipasihan conto kanggo catetan nomor 1 jeung 2. Supados teu ngaberendel ka handap, format ref name-na tos dilereskeun sapalih. Ref name sanes "Penemuan", eta mah conto, tapi nami referensi nu dianggo ku salira, upamana ref name="Budi Rahayu" atanapi ref name="Lalab", jste. Wilujeng ngahanca --Aditia.Gunawan (sawala) 11:15, 20 Séptémber 2011 (UTC)

Atur WaktuÉdit

Halo Marlina,

Untuk menyamakan penganturan waktu kedalam Waktu Indonesia Barat, silakan mengatur waktunya dengan cara:

  1. Klik Préferénsi pada pojok kanan atas.
  2. Pilih Titimangsa jeung wanci
  3. Pada kolom Format Waktu, pilih Asia/Jakarta pada kolom Wewengkon wanci
  4. Klik Simpen Préferénsi.


Agar tidak ada perbedaan masalah absensi ya, Tetap semangat menyuntingnya. :D


Hatur nuhun.

 Hendra  sawala 12:47, 22 Séptémber 2011 (UTC)

Catetan kana Artikel TarasiÉdit

Artikel Tarasi téh saé pisan, mung aya sawatara hal anu peryogi disampurnakeun, sapertos éjahan. Saportos liana atanapi lianna? dipaké atanapi di paké?, salain atanapi salian? jsté. Ejahan é ogé kadé hilap, nya.. Katégori tiasa ditambihan deui asana mah. Mangga, lajengkeun Néng..Sumanget ... :D --Aditia.Gunawan (sawala) 05:21, 23 Séptémber 2011 (UTC)

Bumbu masak teh sana mah sami sareng sambara/samara nya? pami leres, kategori bumbu masak tiasa digentos ku sambara. kandar (sawala) 13:10, 24 Séptémber 2011 (UTC)

NgarondaÉdit

Assalamu'alaikum. Téh Marlina, kahaturkeun hasil panitén abdi kana kontribusi salira dina Wikipédia Sunda ti kaping 19 Séptémber dugi ka 4 Oktober.

  • Dugi danget ieu salira tos 52 kali ngédit di Wikipédia basa Sunda. Hartosna, kirang 48 kali ngedit deui. :D
  • Kanggo absénsi, aya anu copong, nyaéta dina kaping 19,26,27,28,30 Séptémber sareng 3,4 Oktober 2011.

Artikel anu teu kaétang (teu acan sampurna):

  • Teu acan aya gambaran.
  • Réferénsina nembé opat, kirang hiji deui.
  • Basana pami tiasa dirautan deui. Sing taliti nya, Yi. Tiasa dilengkepan deui.
  • Referensi nomor 3 sareng 4 kosong. Cobi diparios deui.
  • Pami tiasa gambarna disimpen di palih katuhu.
  • Basana, Yi kedah diperhatoskeun. Geura aya kalimah:
  1. "Parabotan anu dipaké nya éta diantarana" --> tungtung kalimah "nya éta diantarana" asa kirang cop. Saena hiji wae nu dianggona, naha "nya eta" atanapi "diantarana"
  2. kecap "di jadikeun" 'di'-na dipisah?
  • Artikelna masih acak-acakan keneh. Dilengkepan Téh, sakedik-sakedik.
  • Gambar, Kategori, sareng Interwiki teu acan aya. Rada sesah nya milari gambarna?
  • Mangga geura tangtoskeun artikel nu sakinten-kintenna badé didamel janten artikel sampurna.


Wilujeng. Tetep Sumanget.
Salam, --Aditia.Gunawan (sawala) 08:45, 4 Oktober 2011 (UTC)

Ngaronda 2Édit

Assalamu'alaikum. Wr. Wb Téh Marlina, kahaturkeun hasil panitén abdi kana kontribusi salira dina Wikipédia Sunda ti kaping 13 Oktober dugi ka 31 Oktober.

  • Kanggo absénsi, GOOD JOB, teu aya nu copong, i like it. hehe
  • Artikel Sampurna
  1. Samangka
  2. Kasenian Lais --> aya keneh referensi anu teu jelas. Citakan 'dipakena' hapus. Interwikina lepat. Cobi pilari deui dina basa Indonesia.
  3. Waluh konéng --> Sami, referensi teu jelas, ukur aya nomer. Kedah aya tulisan anu jelas di handap rujukan. Hapus citakan dipake.
  4. Dongéng --> Sae pisan, referensina euyeub. Mung langkung tegep upami berendelan kitu dirobih janten narasi.
  • Artikel taratas anu teu kaétang:
  1. Opak --> Pondok teuing. Tambihan sakedik deui.
  2. És Cingcau --> sami sareng opak
  3. Sambel cibiuk --> Teu acan aya interwikina.
  4. Cingcau Héjo --> pondok teuing, tambihan saparagraf deui mah.
  5. Jamban --> Tambihan sakedik deui weh eusina, format referensina neng, lereskeun.
  6. Pantai Santolo --> Teu acan aya gambar.
  • Artikel taratas anu dietang:
  1. Jeruk mipis --> Tos sae, lengkep. Mung referensina teu jelas. Catetkeun judul artikel sareng informasi pangarang artikel (pami aya) dina rujukan.
  2. Endog léwo ---> Sip. Referensi nomor hiji jeung tilu teu jelas.
  3. Bawang beureum ---> Sami sareng endog lewo, referensina teu jelas.
  4. Konéng ==> idem sareng nu luhur, format referensina lereskeun
  5. Situ Bagendit --> sami deui wae. Wikifisasina oge kirang keneh
  6. Pasantrén Kérésék --> idem
  7. Léptop --> idem
  8. Kantong --> idem. Bagian etimologi asa pondok teuing, hapus bae hijikeun sareng nu luhur.
  9. Tiung --> Sip. Format rujukanna sahenteuna jiga rujukan nomor hiji, ditambihan ku nami pangarangna.
  10. Cabé --> Format rujukanana lereskeun.
  11. Ngawuluku --> Sip, mung cara nyajikeunana ulah ngaberendel kitu, sae dinarasikeun bae. Henteu mung ngulibek di sabudeureun pakakasna bae, tiasa wae dieuyeuban iraha waktuna, kumaha prakprakanana, jste. Hapus citakan dipake.
  12. Debus garut --> Wikifisasi kirang sae. Babacaan basa Arabna saena didengdekkeun aksarana.
  13. Lomari --> Rujukanana neng, lereskeun. Hapus citakan dipake.
  14. Korsi --> sabelas dua belas sareng Lomari :D
  15. Téko --> Aya sawatara rujukan anu can leres. Hapus citakan dipake.
  16. Diuk --> Teu raoseun dibacana. Mending dinarasikeun
  17. Saté --> Sami sareng artikel korsi
  18. Cingcau --> Idem
  19. Cingcau Hideung --> idem
  20. Curug Orok --> Hapus citakan dipakena.
  21. Katus --> Hapus citakan dipake, format referensi lereskeun
  22. Dulang --> Rujukan nomor dua lereskeun. Hapus citakan dipake
  23. Kendi --> Usahakeun ngadamel artikel basa Indonesiana oge leres, ulah pondok teuing.
  24. Kampung Dukuh --> Parios dina wiki Indonesia, kade ati ati, kuncen Wiki Indonesia mah ketat pisan. Bilih dihapus interwikina.
  25. Dudukuy-->Sip
  26. Leumpang --> Gambarna sae, hanjakal cara nulis artikelna kirang sae. Narasikeun Neng.
  27. Kulkas --> Rujukan nomor dua teu jelas.
  28. Korsi roda --> rujukan lereskeun. Dicutata atanapi dicutat?
  29. Kawah kamojang --> idem


  • Cindekna, salira tos ngadamel 29 artikel taratas nu tos lebet etangan (eta ge seueur catetan), 6 artikel taratas anu can kaetang, sareng 3 Artikel sampurna. Mangga daftarkeun artikel sampurna anu bade diajengkeun kanggo dipeunteun ku dewan Juri.


Wilujeng. Tetep Sumanget.
Salam, --Aditia.Gunawan (sawala) 31 Oktober 2011 07.49 (UTC)

Hahaha :DÉdit

Semantik !!! :)

SU21Fany (sawala) 9 Nopémber 2011 08.40 (UTC)

Kutang, , ,Édit

Judul artikelna sungguh rancage :D

SU21Fany (sawala)Fany

Artikel SalesmaÉdit

Neng, artikelna lereskeun nya, ulah langsung sub judul...hehe :D --Aditia.Gunawan (sawala) 17 Nopémber 2011 15.33 (UTC)

sakadang patlotÉdit

Cha... artikel paltot, tos aya gera tingal patlot...

SU05Anisa (sawala) 18 Nopémber 2011 08.32 (UTC)

KutetÉdit

ceu, tinggal pesen abdi di Fb,ayeuna nya,,SU42Rita (sawala) tingali postingan teh tita rosita awalia di grup mahasiswa sunda upi bandung bsi tertarik,,kanggo geng gonk hehehhe