Béda révisi "Jan Mayen"

336 bita dipupus ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(a)
 
[[Gambar:JanMayen.jpg|thumb|250px|right| image caption = Citra satelit NASA ti Jan Mayen, Beerenberg ditutupan salju]]
{{Infobox Islands
[[Gambar:Jan Mayen orthographic.png|thumb|250px|right|Lokasi Jan Mayen]]
| name = Jan Mayen
| coordinates = {{Coord|70|59|N|8|32|W|type:isle_region:NO|display=inline,title}}
| image name = JanMayen.jpg
| image caption = Citra satelit NASA ti Jan Mayen, Beerenberg ditutupan salju
| locator map = Jan Mayen orthographic.png
| location = [[Samudra Arktik]]
| coordinates = {{Coord|70|59|N|8|32|W|type:isle_region:NO|display=inline,title}}
| area km2 = 373
| highest mount = [[Beerenberg]]
| elevation m = 2.277
| country admin divisions = [[Nordland]]
| country largest city = [[Olonkinbyen]]
| country largest city population = ca 18
| population = 14–30
}}
'''Pulo Jan Mayen''' mangrupakeun hiji [[pulo vulkanis]] di [[Samudra Arktik]] jeung bagian ti [[Norwégia|Karajaan Norwégia]]. Pulo ieu panjangna {{convert|55|km|mi|abbr=on}} (kidul-kulon ka kalér-wétan) jeung luas aréana 373&nbsp;km<sup>2</sup> (144&nbsp;mi<sup>2</sup>), sbagian katutup [[glétser]] (daérah saluas 114.2&nbsp;km<sup>2</sup> [44.1&nbsp;mi<sup>2</sup>] sakurilingeun [[Beerenberg]]). Pulo ieu boga dua bagian: kalér-wétan Nord-Jan nu luas jeung nu leutik Sør-Jan, dihubungkeun ku hiji [[genténg taneuh]] salébar {{convert|2.5|km|mi|abbr=on}}. Pulo ieu aya 600&nbsp;km (kira-kira 400&nbsp;mil) kalér-wétaneun [[Islandia]], 500&nbsp;km (kira-kira 300&nbsp;mil) wétaneun [[Greenland]] tengah, jeung 1,000&nbsp;km (kira-kira 600&nbsp;mil) kuloneun [[Tanjung Kalér, Norwégia]]. Pulo ieu loba gunungan, puncak nu pangluhurna nya éta [[gunung api]] [[Beerenberg]] di kalér.
 
7.220

éditan