Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké RXerself ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Pikeun nanda tangan dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?

° kang iwan ° 07:52, 18 Séptémber 2011 (UTC)


Ngobrol Atuh

Nya éta --> NyaétaÉdit

Punten ah, sateuacan seueur artikelna, katingalina mah nya éta kedah digentos ku nyaéta, dihijikeun. Hatur nuhun. --Tedi (sawala) 23 Désémber 2011 09.37 (UTC)

Sami-sami, Kang. Hapunten nya. Seyoru | lén 23 Désémber 2011 13.14 (UTC)
Numutkeun Palangeran Éjahan Basa Sunda nu dipedalkeun ku Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah (Sunda) UPI mah, nu dianggo téh "nya éta", hal ieu dirojong ku katerangan-katerangan dina Naskah Sunda Kuna anu tétéla tandes ilahar nyebutkeun "ya éta" (wangun basa Sunda buhun tina "nya éta"). nuhun ilham_noer1 (sawala) 3 Maret 2012 17.53 (UTC)

Profil SeyoruÉdit

Sampurasun!,

Bingah pisan ningali aktifitas ngédit sadérék dina Wikipédia Basa Sunda, rupina hiji kareueus kanggo urang Sunda ngagaduhan jalmi anu sakitu rajinna ngéntri dina ieu loka. Mung aya kapanasaranan di antawis juru édit Wikipédia Basa Sunda perkawis jati diri sadérék. Mugia kapayunna tiasa dipedar saperkawis éta supados tiasa langkung raket deui dina gawé bareng ngéntri data di Wikipédia Basa Sunda.

Simkuring sorangan Ilham Nurwansah, insyaalloh tiasa ngabantos dina milarian alternatif istilah anu ditarjamahkeun tina basa Indonésia atanapi basa asing lianna numutkeun kaédah nyerep basa asing kana basa Sunda. Rupina kanggo kapayunna bakal seueur pisan anu ngabantos sadérék dina ngokolakeun artikel Wikipédia Basa Sunda ieu.

Hatur Nuhun, Cag.

Ilham.Nurwansah 1 Januari 2012 14.08 (UTC)

Sami-sami, Kang. Hatur nuhun ogé kuring. Ngeunaan data diri mah, meureun engké heula nya. Nu pasti mah, kuring rorompokna teu jauh-jauh ti Kota Bogor. Hapunten upami dugi ka ayeuna basa Sunda kuring téh teu alus pisan. Ku sabab pan aslina mah sanés ti Sunda, da numpang lahir doang. Pun bapa gé nu lumayan basa Sundana, sok embungeun upami diajak ku kuring. Сэёру | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 1 Januari 2012 14.31 (UTC) <<pikeun némbongkeun nu kawas kieu, gampang. Ketik 4 tanda tilda ~~~~

MangrupakeunÉdit

Sampurasun!,
perkawis kecap "Mangrupakeun" saéna digantos baé ku kecap "mangrupa" atanapi "nyaéta" baé. ari kecap "mangrupa" mah tarjamahan langsung tina kecap Basa Indonésia "merupakan".

nuhun.
Ilham.Nurwansah 1 Januari 2012 14.22 (UTC)

sok teu ngeunah mun maké "mangrupa" hungkul. Ogé lamun satacanna kecap "nyaéta" geus aya, leuwih teu ngeunah deui. Hayu deuh dicobian ku urang. Tapi pan geus seueur nu makéna. Ngagentosna mung bisa maké rékening bot. Сэёру | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 1 Januari 2012 14.34 (UTC)
kecap "mangrupa" téh tos bakuna dina éjahan basa Sunda, janten cekap ku éta baé. Rarangkén /mang-keun/ ngandung harti migawé pagawéan keur batur. conto babandinganana dina kecap "mangmeulikeun", "mangnyeuseuhkeun", "mangnuluykeun" jrrd. Jadi kecap "mangrupa" téh lamun ditarjamahkeun tina morfologi basa Sunda mah hartina "nyieun hiji rupa keur jalma séjén" Ilham.Nurwansah 1 Januari 2012 16.12 (UTC)

NimbrungÉdit

Alaaah geuning ti Bogor ogé. Sugan téh sanés wargi Bogor. Dimana Bogorna?

Ngomong-ngomong sadérék nawarkeun biola?

SU15Dena (sawala) 1 Januari 2012 15.13 (UTC)

Di mana nya? Di ditu baé lah. Pokona deukeut jeung sakola nu Guru Basa Sundana ngan 1 (hiji), lalaki, masih kénéh ngora deui. Muridna raloba da cai wuduna sok teu kaluar. Kalahka sok ngocor kapinuhan tangkina basa keur peuting téh. Deukeut hiji rumah sakit nu mimiti dibuka 2002. Deukeut hiji imah nu kiwari geus jadi réstoran. Dina jalan alternatif pikeun angkot nu handapna warnana soklat. Teu ngartos? Alus! Сэёру | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 1 Januari 2012 15.31 (UTC)

-___-a angger bingung. Rumah Sakit nan atuh kang??? Kuring sok penasaran ka nu namina sersan kururu téh. hehehehehehehe

Waahh rék maén teteguhan ieu mah... haha, sok ah nu bisa neguh sigana bakal dibéré hadiah ku dén Cépi.. :P Ilham.Nurwansah 1 Januari 2012 15.50 (UTC)
Milu nimbrung ah, R.S. Hermina lain? Yasmin? Angkot Sukasari - Bubulak 02? Asana orange pami 02 mah. Anu Coklat handapna mah Ramayana - Baranangsiang 11, Ngaliwatan Pajajaran - Sempur - Juanda - Pasar Bogor. Rumah Sakit nu kaliwatan mah PMI, RS Salak, BMC, Azra, Hahaha. Ngarang pisan sim kuring. Peun ah Rakhmanhakim (sawala) 3 Oktober 2014 15.03 (UTC)

WilujengÉdit

Wilujeng janten kuncen nya.

Mugia tiasa istiqomah di Wikipedia. Mangga

Kumaha damang, Sersan?Édit

Sampurasun, Sersan!
Lawas ti lawas tara ningal aktif deui di Wiki geuning. Hayu ah urang ramékeun deui Wikipedia Sunda. Réa batur ayeuna mah. --ilhamkang (sawala) 3 Juli 2015 08.23 (UTC)

Rampés!

Hapunten nya teu tiasa dibales ti kamari. Keur aya sababaraha urusan IRL yeuh ti kamari. Duakeun baé lancar sagalana. Seyoru | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 23 Agustus 2015 14.53 (UTC)

Siap, Sersan! sing lungsur-langsar urusanna. --ilhamkang (sawala) 23 Agustus 2015 15.22 (UTC)

WelcomeÉdit

Welcome back, Sergeant! :) --kumincir (sawala) 12 Juli 2016 03.00 (UTC)

Thanks for waiting! Seyoru | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 13 Juli 2016 05.33 (UTC)
Sampurasun Gunsou-san.. hehehe Sopianwar (sawala) 13 Juli 2016 13.08 (UTC)
Sok lah hajar Kang --Tedi (sawala) 18 Juli 2016 01.36 (UTC)

Hayu ramékeun deui!Édit

Ceu, damang?!

Hayu ah urang ramékeun deui ieu suwiki--Uchup19 (SAB17)  16 Juli 2017 00.08 (UTC)

Hatur nuhuÉdit

Perkawis sundal malam hatur nuhun, tos saé dikitukeun. Dinototosugiarto (sawala)

Translation requestÉdit

Hello.

Can you translate and upload the articles en:Flag of the Azerbaijan Soviet Socialist Republic, en:Emblem of the Azerbaijan Soviet Socialist Republic and id:Lagu Kebangsaan RSS Azerbaijan in Sundanese Wikipedia?

Yours sincerely, Multituberculata (sawala) 27 Juni 2021 07.21 (UTC)

No. Sorry. RXerself (sawala) 20 Désémber 2021 03.40 (UTC)

How we will see unregistered usersÉdit

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

4 Januari 2022 18.19 (UTC)

36.85.110.125Édit

https://su.wikipedia.org/wiki/Husus:Kontribusi/36.85.110.125

--Media M Centre (sawala) 15 Maret 2022 08.41 (UTC)

BasshunterÉdit

Hello. It wasn't "tarjamahan mesin". This article is based on other articles from the same category (Kategori:Panyanyi Amérika Sarikat for example) so check the other articles as well. If there was any error you could fix it than removing whole article. Eurohunter (sawala) 11 Séptémber 2022 18.50 (UTC)

Atuh kamari nu nyieun saha pami salira gé teu maké basa Sunda ayeuna? RXerself (sawala) 11 Séptémber 2022 19.04 (UTC)
What do you mean? I wrote an article for Sunda users. I had in plans to extend the discography. If there was any error please fix it. Eurohunter (sawala) 12 Séptémber 2022 14.50 (UTC)
Ieu mun maké panarjamah riweuh yeuh. Kieu. Kamari saha nu nulis? Salira teu maké basa Sunda di di dieu. Nya éta pan geus jentré. Atuh mah artikelna basa Sunda atuh mun artikelna rék keur urang. Maenya urang ngabenerkeun kabéhna tulisan beunang nu lian pan baraya sadérék gé mun nulis aralus dieu gé. Ieu téh leutik wikina, teu kénging mun artikel sakitu hungkul geus kitu bari kitu heunteu aya Sunda téa. Geus biasa urang mah ka nu kitu pan geus kuncén, osok aya sapopoé. Kieu wéh, ari salira Sundana ti mana? RXerself (sawala) 13 Séptémber 2022 00.05 (UTC)
So all these aricles from Kategori:Panyanyi Amérika Sarikat written by different users are in Indonesian than Sundanese? Eurohunter (sawala) 14 Séptémber 2022 19.58 (UTC)
Kieu wéh, ari salira Sundana ti mana? RXerself (sawala) 15 Séptémber 2022 10.17 (UTC)
Sundanese is a Malayo-Polynesian language and is closely related to the Malayic languages like Malay and Indonesian language. Eurohunter (sawala) 15 Séptémber 2022 16.00 (UTC)
Geus ah. RXerself (sawala) 15 Séptémber 2022 21.28 (UTC)
Okey but what is exactly wrong with Basshunter article? Eurohunter (sawala) 21 Séptémber 2022 20.54 (UTC)