Buka ménu utama
Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké RXerself ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Pikeun nanda tangan dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?

° kang iwan ° 07:52, 18 Séptémber 2011 (UTC)


Ngobrol Atuh

Nya éta --> NyaétaÉdit

Punten ah, sateuacan seueur artikelna, katingalina mah nya éta kedah digentos ku nyaéta, dihijikeun. Hatur nuhun. --Tedi (sawala) 23 Désémber 2011 09.37 (UTC)

Sami-sami, Kang. Hapunten nya. Seyoru | lén 23 Désémber 2011 13.14 (UTC)
Numutkeun Palangeran Éjahan Basa Sunda nu dipedalkeun ku Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah (Sunda) UPI mah, nu dianggo téh "nya éta", hal ieu dirojong ku katerangan-katerangan dina Naskah Sunda Kuna anu tétéla tandes ilahar nyebutkeun "ya éta" (wangun basa Sunda buhun tina "nya éta"). nuhun ilham_noer1 (sawala) 3 Maret 2012 17.53 (UTC)

Profil SeyoruÉdit

Sampurasun!,

Bingah pisan ningali aktifitas ngédit sadérék dina Wikipédia Basa Sunda, rupina hiji kareueus kanggo urang Sunda ngagaduhan jalmi anu sakitu rajinna ngéntri dina ieu loka. Mung aya kapanasaranan di antawis juru édit Wikipédia Basa Sunda perkawis jati diri sadérék. Mugia kapayunna tiasa dipedar saperkawis éta supados tiasa langkung raket deui dina gawé bareng ngéntri data di Wikipédia Basa Sunda.

Simkuring sorangan Ilham Nurwansah, insyaalloh tiasa ngabantos dina milarian alternatif istilah anu ditarjamahkeun tina basa Indonésia atanapi basa asing lianna numutkeun kaédah nyerep basa asing kana basa Sunda. Rupina kanggo kapayunna bakal seueur pisan anu ngabantos sadérék dina ngokolakeun artikel Wikipédia Basa Sunda ieu.

Hatur Nuhun, Cag.

Ilham.Nurwansah 1 Januari 2012 14.08 (UTC)

Sami-sami, Kang. Hatur nuhun ogé kuring. Ngeunaan data diri mah, meureun engké heula nya. Nu pasti mah, kuring rorompokna teu jauh-jauh ti Kota Bogor. Hapunten upami dugi ka ayeuna basa Sunda kuring téh teu alus pisan. Ku sabab pan aslina mah sanés ti Sunda, da numpang lahir doang. Pun bapa gé nu lumayan basa Sundana, sok embungeun upami diajak ku kuring. Сэёру | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 1 Januari 2012 14.31 (UTC) <<pikeun némbongkeun nu kawas kieu, gampang. Ketik 4 tanda tilda ~~~~

MangrupakeunÉdit

Sampurasun!,
perkawis kecap "Mangrupakeun" saéna digantos baé ku kecap "mangrupa" atanapi "nyaéta" baé. ari kecap "mangrupakeun" mah tarjamahan langsung tina kecap Basa Indonésia "merupakan".

nuhun.
Ilham.Nurwansah 1 Januari 2012 14.22 (UTC)

sok teu ngeunah mun maké "mangrupa" hungkul. Ogé lamun satacanna kecap "nyaéta" geus aya, leuwih teu ngeunah deui. Hayu deuh dicobian ku urang. Tapi pan geus seueur nu makéna. Ngagentosna mung bisa maké rékening bot. Сэёру | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 1 Januari 2012 14.34 (UTC)
kecap "mangrupa" téh tos bakuna dina éjahan basa Sunda, janten cekap ku éta baé. Rarangkén /mang-keun/ ngandung harti migawé pagawéan keur batur. conto babandinganana dina kecap "mangmeulikeun", "mangnyeuseuhkeun", "mangnuluykeun" jrrd. Jadi kecap "mangrupakeun" téh lamun ditarjamahkeun tina morfologi basa Sunda mah hartina "nyieun hiji rupa keur jalma séjén" Ilham.Nurwansah 1 Januari 2012 16.12 (UTC)

NimbrungÉdit

Alaaah geuning ti Bogor ogé. Sugan téh sanés wargi Bogor. Dimana Bogorna?

Ngomong-ngomong sadérék nawarkeun biola?

SU15Dena (sawala) 1 Januari 2012 15.13 (UTC)

Di mana nya? Di ditu baé lah. Pokona deukeut jeung sakola nu Guru Basa Sundana ngan 1 (hiji), lalaki, masih kénéh ngora deui. Muridna raloba da cai wuduna sok teu kaluar. Kalahka sok ngocor kapinuhan tangkina basa keur peuting téh. Deukeut hiji rumah sakit nu mimiti dibuka 2002. Deukeut hiji imah nu kiwari geus jadi réstoran. Dina jalan alternatif pikeun angkot nu handapna warnana soklat. Teu ngartos? Alus! Сэёру | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 1 Januari 2012 15.31 (UTC)

-___-a angger bingung. Rumah Sakit nan atuh kang??? Kuring sok penasaran ka nu namina sersan kururu téh. hehehehehehehe

Waahh rék maén teteguhan ieu mah... haha, sok ah nu bisa neguh sigana bakal dibéré hadiah ku dén Cépi.. :P Ilham.Nurwansah 1 Januari 2012 15.50 (UTC)
Milu nimbrung ah, R.S. Hermina lain? Yasmin? Angkot Sukasari - Bubulak 02? Asana orange pami 02 mah. Anu Coklat handapna mah Ramayana - Baranangsiang 11, Ngaliwatan Pajajaran - Sempur - Juanda - Pasar Bogor. Rumah Sakit nu kaliwatan mah PMI, RS Salak, BMC, Azra, Hahaha. Ngarang pisan sim kuring. Peun ah Rakhmanhakim (sawala) 3 Oktober 2014 15.03 (UTC)

WilujengÉdit

Wilujeng janten kuncen nya.

Mugia tiasa istiqomah di Wikipedia. Mangga

Kumaha damang, Sersan?Édit

Sampurasun, Sersan!
Lawas ti lawas tara ningal aktif deui di Wiki geuning. Hayu ah urang ramékeun deui Wikipedia Sunda. Réa batur ayeuna mah. --ilhamkang (sawala) 3 Juli 2015 08.23 (UTC)

Rampés!

Hapunten nya teu tiasa dibales ti kamari. Keur aya sababaraha urusan IRL yeuh ti kamari. Duakeun baé lancar sagalana. Seyoru | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 23 Agustus 2015 14.53 (UTC)

Siap, Sersan! sing lungsur-langsar urusanna. --ilhamkang (sawala) 23 Agustus 2015 15.22 (UTC)

WelcomeÉdit

Welcome back, Sergeant! :) --kumincir (sawala) 12 Juli 2016 03.00 (UTC)

Thanks for waiting! Seyoru | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 13 Juli 2016 05.33 (UTC)
Sampurasun Gunsou-san.. hehehe Sopianwar (sawala) 13 Juli 2016 13.08 (UTC)
Sok lah hajar Kang --Tedi (sawala) 18 Juli 2016 01.36 (UTC)

Hayu ramékeun deui!Édit

Ceu, damang?!

Hayu ah urang ramékeun deui ieu suwiki--Uchup19 (SAB17)  16 Juli 2017 00.08 (UTC)
Balik deui ka kaca pamaké "RXerself".