Béda révisi "Lésotho"

1 bita dipupus ,  8 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (r2.7.1) (bot Nambih: en:Lesotho)
m
|cctld = [[.ls]]
|calling_code = [[+266|266]]
|footnotes = <sup>1</sup> Pakiraan pikeun nagara ieu kedah diperhatoskeun éfék ti AIDS; ieu bisa ngahasilkeun hareoanharepan hirup anu leuwih leutik, tingkat kamaotan nu leuwih luhur, tingkat populasi jeung kamekaran anu leuwih handap, sarta paerobihan dina distribusi populasi dumasaradumasar yuswa jeung lalaki/awéwé anu bisa di luar ti nu dikira.}}
 
'''Lésotho''', resmina '''Karajaan Lésotho''', nya éta hiji [[nagara nu dilingkung]] jeung [[énklave jeung éksklave|énklave]], sakabéhna dilingkung ku sahiji-hijina tatanggina, [[Afrika Kidul|Républik Afrika Kidul]]. Ibu kota jeung kota panggedéna nya éta [[Maseru]]. Lésotho mangrupakeun anggota ti [[Pasamakmuran Bangsa-Bangsa]]. Ngaran '''Lésotho''' kasarna bisa ditarjamahkeun ka ''lemahna urang anu maké basa [[basa Sotho|Sesotho]]''.<ref>{{cite book|title=No Place Left to Bury the Dead|first=Nicole|last=Itano|publisher=Simon and Schuster|year=2007|page=314|isbn=0743270959}}</ref> Kira-kira 40% populasi hirup di handapeun [[Garis kamiskinan|garis kamiskinan internasional]] 1,25 $AS per poé.<ref>[http://hdr.undp.org/en/media/HDI_2008_EN_Tables.pdf ''Human Development Indices''], Table 3: Human and income poverty, p. 35. Ditarima 1 Juni 2009</ref>
7.146

éditan