Béda révisi "Hijaz"

6 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(a)
 
m
[[File:Saudi_Arabia_-_Hejaz_region_locator.png|275pxthumb|150px|Wewengkon Hijaz di wewengkon Saudi Arabia]]
'''Al-Hijaz''', atanapi, '''Hijaz''' ({{lang-ar|الحجاز}} ''{{transl|ar|al-Ḥiǧāz}}'') nyaéta wewengkon di beulah kulon [[Saudi Arabia]] ayeuna. Wewengkonna manjang ti [[Haql]] di [[Teluk Aqaba]] ka [[Jizan]]. Kota utamina [[Jeddah]], tapi meureun leuwih katelah tina kota suci Islamna nyaéta [[Mekkah]] jeung [[Madinah]]. Wewengkon ieu misahkeun lemah [[Najd]] di wétan jeung lemah [[Tihamah]] di kulon.
 
7.220

éditan