Titik: Béda antarrépisi

123 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Tanda Titik dipaké dina loba konteks jeung basa, umumna minangka pamisah antar kalimah. Tanda titik téh saprakna mah nyaéta tina sistim tanda baca Yunani nu diwanohkeun ku [...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
[[File:Full stop.png|thumb|200px|<center>Tanda Baca Titik</center>]]
Tanda Titik dipaké dina loba konteks jeung basa, umumna minangka pamisah antar kalimah. Tanda titik téh saprakna mah nyaéta tina sistim tanda baca Yunani nu diwanohkeun ku [[Aristophanes]] ti [[Byzantium]] dina abad ke-3 SM. Dina sistemna, aya sagonjokkan titik-titik anu panempatanna geus ditangtukeun maknana. Tanda titik minagka ciciri yén tulisan nu dibaca téh kudu eureun.<ref>[[:en: Full stop#History|Wikipedia, The Free Encyclopedia: Full Stop]]</ref>
=[[Titik|Pamakéan jeung Panempatan Tanda Titik]]=
# Tanda Titik dipaké dina tungtung kalimah mu lain pertanyaan atawa seruan.<ref name="Hiji">Divisi Akademik Bintang Pelajar. Suplemen PTN Favorit: IPS. Bogor: Bintang Pelajar. 2008</ref>
#:Misalna:
#::Pun lanceuk dumukna di [[CipagantiCimahi]]
# Tanda Titik dipaké ditukangeun angka atawa hurup dina hiji bagan, ikhtisar atawa daptar. <ref name="Hiji" />
#:Misalna:
#:::2. Sajarah Sukabumi
#::::a. ....
#:[[Catetan]]:
#:Tanda titik ulah dipaké ditukangeun angka atawa hurup dina hiji bagan atawa daptar lamun angka atawa hurup éta tah mangrupakeun angka atawa hurup panungtung dina jajaran angka atawa hurup téa.
# Tanda Titik dipaké pikeun misahkeun angka jam, menit, jeung detik anu nunjukkeun wanci.<ref name="Hiji" />
#:Misalna:
#::Anu ngecrik di sétu téh meunang 12.000 siki lauk.
# Tanda Titik dipaké pikeun misahkeun subdomain jeung domainna dina ngaran ''url''.<ref name="Hijidua">[[:id: Tanda titik|Wikipedia Bahasa Indonesia: Tanda titik]]</ref>
#:Misalna:
#::www.wikipedia.org
#::su.wikipedia.org
# Tanda Titik dipaké pikeun misahkeun ngaran pail (''File'') jeung kode jinis pailna. <ref name="Hijidua" />
#:Misalna:
#::dokumén.docx