Béda révisi "Amérika (buana)"

16 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
<ref>{{cite book|title=The World Book Dictionary|date=2003|publisher=World Book, Inc|location=Chicago|isbn=0-7166-0299-7|page=2377|url=http://www.worldbook.com|quote=Western Hemisphere, the half of the world that includes North and South America.}}</ref>
<ref>{{cite book|title=The American Heritage College Dictionary|date=2010|publisher=Houghton Mifflin Harcourt|location=Boston|isbn=978-0618835959|page=1557|edition=Fourth|quote=Western Hemisphere The half of the earth comprising North America, Central America, and South America}}</ref><ref>{{cite book|editor1-last=Stevenson|editor1-first=Angus|editor2-last=Lindberg|editor2-first=Christine A.|title=New Oxford American Dictionary|date=2010|publisher=Oxford University Press|location=New York|page=1963|edition=Third|quote=The Half of the earth that contains the Americas}}</ref><ref>{{cite book|title=Webster's New World College Dictionary|date=2014|publisher=Houghton Mifflin Harcourt|location=Boston|isbn=978-0-544-16606-6|edition=Fifth|quote=Western Hemisphere that half of the earth which includes North & South America}}</ref>
<ref>United States Department of State, Bureau of Western Hemisphere Affairs, at http://www.state.gov/p/wha/index.htm<br></ref> jeung '''[[Dunya Anyar]]''', nyaéta gabungan daratan buana [[Amérika Kalér]] jeung buana [[Amérika Kidul]].<ref>Webster's New World College Dictionary, 2010 by Wiley Publishing, Inc., Cleveland, Ohio.</ref><ref>{{cite book|title=Merriam Webster dictionary|year=2013|publisher=Merriam-Webster, Incorporated|url=http://www.merriam-webster.com/dictionary/america}}</ref><ref>"continent n. 5. a." (1989) ''[[Oxford English Dictionary]]'', 2nd edition. [[Oxford University Press]] ; "continent<sup>1</sup> n." (2006) ''The [[Concise Oxford English Dictionary]]'', 11th edition revised. (Ed.) Catherine Soanes and Angus Stevenson. Oxford University Press; "continent<sup>1</sup> n." (2005) ''The [[New Oxford American Dictionary]]'', 2nd edition. (Ed.) [[Erin McKean]]. Oxford University Press; "continent [2, n] 4 a" (1996) ''[[Webster's Dictionary#WebsThird New International|Webster's Third New International Dictionary, Unabridged]]''. [[ProQuest|ProQuest Information and Learning]] ; "continent" (2007) ''[[Encyclopædia Britannica]]''. Retrieved 14 January 2007, from Encyclopædia Britannica Online.</ref> Amérika mangrupa [[buana]] kadua panggedéna nu aya di [[marcapada]]. Sacara [[astronomi]]s, buana ieu perenahna di antara ± 80 ° N - 56 ° S jeung ± 170 ° W - 36 ° W.<ref name=":0">[https://docs.google.com/document/d/10MamPaPCU8TNy_GkXZVQj7mVPcCuTfJTZ-VCfDgxdGI/edit Benua Amerika]</ref> Bentuk wilayahna anu manjang ieu saolah-olah nyambungkeun wewengkon [[Kutub Kalér]] Utara jeung [[Kutub SelatanKidul]].<ref name=":0" /> Lega wilayah daratna nepika ± 41.825.581 km², atawa kurang leuwih 28,1% lega wilayah sakabéh dunya jeung wates-wates dihandap ieu:<ref name=":0" />
*Beulah Kalér wawatesan jeung Laut Arktik jeung wewengkon Kutub Utara.<ref name=":0" />
*Beulah wétan diwatesan ku Samudra Atlantik.<ref name=":0" />
*Kulon jeung kidul diwatesan ku Samudra Pasifik.<ref name=":0" />
==Kaayaan fisik==
Sacara geografis, Benua Amérika bisa dibagi jadi tilu wilayah, nyaéta [[Amérika UtaraKalér]], [[Amérika Tengah]], jeung [[Amérika Kidul]]. Wewengkon katilu ngabogaan karakteristik anu béda ti saban séjénna.
Iklim:
Wilayah Benua Amérika anu anu boga sifat meridian matak ngajadikeun buana ieu ngabogaan sagala rupa iklim panonpoé di handap ieu: