Béda révisi "Gunung Rinjani"

3 bita dipupus ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
| First ascent = | Easiest route =
}}
'''Gunung Rinjani''' nyaeta hiji [[gunung seuneuan]] aktip di [[Indonesia]] nu perenah di Pulo [[Lombok]]. Luhurna to 3,726 m (12,224 ft), mangrupa gunung pangluhurna kadua di Indonesia. Bitu munggaran kajadian September [[1847]]. Bitu panganyarna [[1 Oktober]] [[2004]]. Gunung seuneuan ieu sarta [[situ kawah]]na ([[Segara Anak]]), ditangtayungan ku ayana [[taman nasional]] nu ngadeg taun [[1997]]. [[Kaldéra]]na nu oval 6 km ka 8.5 km sabageannana dieusian ku situ nu katelah Segara Anak (kurang leuwih 2000m di saluhureun hambalan beungeut cai sagara sarta diperkirakeun jerona antara 200 m tepi ka 300 m); kaldera ieu oge boga cai mancer panas. Bitu gunung ieu taun 1994, 1995, jeung 1996 ngawangun congcot leutik, Gunung Baru (kurang leuwih 2300 m di saluhureun hambalan beungeut cai sagara) dina tengah-tengah kaldera sarta [[lava]] nu ngalir tina kajadian bitu ieu asup kana situ.
 
Dataran luhur guunung Rinjani mangrupa [[leuweung]] sarta kalolobaannana can dikokolakeun. Dataran handapna mah geus dipelakan. [[Paré]], [[kadelé]], [[kopi]], [[bako]], [[kapas]], [[kayu manis]], jeung [[panili]] mangrupa pepelakan nu tuwuh dina taneuh subur di pulo ieu.
8.434

éditan