Béda révisi "Abiyasa"

4 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: pamarentah → pamaréntah, Maneh → manéh (3)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: samemeh → saméméh)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: pamarentah → pamaréntah, Maneh → manéh (3))
[[Gambar:Byasa-kl.jpg|thumb|Wayang Abiyasa]]
'''Abiyasa''' dikenal ogé salaku Resi Wiyasa ([[Mahabarata]]).<ref name="hiji">{{id}}[http://pdwi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=623:abiyasa&catid=79:wayang-purwa&Itemid=192 Abiyasa](diakses 10 Desember 2015)</ref> Manéhna nyaéta putra [[Resi Palasara]] ti patapaan Retawu, jeung [[Dewi Durgandini]], putri [[Prabu Basuketi]], raja [[Wirata]].<ref name="hiji"/> Abiyasa mibanda sipat jeung watek anu pinter, percéka, wijaksana, alim, soléh, wiwaha, jawara jeung linuwih.<ref name="hiji"/> Manehnamanéhna ogé mibanda rupa-rupa kaistimewaan, di antarana ahli tatapa, ahli [[nujum]], ahli pangobatan ([[tabib]]), mibanda rupa-rupa kasaktén, ahli tata [[nagara]], jeung tata pamarentahanpamaréntahan.<ref name="hiji"/> Abiyasa ogé meunang anugrah [[Dewata]] kalawan umur nu panjang.<ref name="hiji"/>
 
Iwal dina galur carita wayang, Abiyasa nyatana kungsi hirup dina milenium ka-3 saméméh masehi.<ref name="dua">Legacy of the Elder Gods" by M. Don Schorn, p.256</ref> Nya manehnamanéhna pisan anu nulis carita Mahabarata téh. Festival Guru Purnima didedikasikeun pikeun manehnamanéhna.<ref name="tilu">Editors of Hinduism. What Is Hinduism?: Modern Adventures Into a Profound Global Faith. Himalayan Academy Publications. p.230.ISBN1-934145-00-9</ref>
 
==Referensi==
18.254

éditan