Béda révisi "Selat Bosporus"

Taya parobahan ukuran ,  4 tahun yang lalu
Bot: Ngaganti Istambul_and_Bosporus_big.jpg ku Istanbul_and_Bosporus_big.jpg
(→‎Tumbu kaluar: clean up using AWB)
(Bot: Ngaganti Istambul_and_Bosporus_big.jpg ku Istanbul_and_Bosporus_big.jpg)
 
[[File:IstambulIstanbul and Bosporus big.jpg|thumb|249px|Citra satelit Bosporus.]]
'''Bosporus''' {{lang-tr|[[wikt:Boğaziçi|Boğaziçi]]}}, {{lang-el|[[wikt:Βόσπορος|Βόσπορος]]}}, ''Vosporos'', {{lang-bg|[[wikt:Босфора|Босфора]]}}, ''Bosfora''), sok disebut ogé '''Selat [[Istanbul]]''' ({{lang-tr|İstanbul Boğazı}}), nyaéta hiji [[selat]] anu mangrupa wates [[Éropa]] jeung [[Asia]]. Selat Bosporus, [[Laut Marmara]], jeung [[Selat Dardanelles]] mangrupa bagian ti [[Selat Turki]]. Selat Bosporus mangrupa selat anu pangheureutna sadunya anu dipaké pikeun [[jalur layar internasional]]. Bosporus ngahubungkeun [[Laut Hideung]] jeung [[Laut Marmara]].
 
1.748

éditan