Béda révisi "Laporan laba rugi"

1.593 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
kaca annyar
(kaca anyar)
(kaca annyar)
Pernyataan Standar Akuntansi Keuangan (2004:1.15) nyarankeun supaya perusahaan midangkeun rincian beban di laporan laba rugi atawa di Catétan Atas Laporan Keuangan atawa disingget CALK kalayan maké klasifikasi nu didasaran tina sifat atawa fungsi beban di jero perusahaan.
 
== Pambagian untung dinaUnsur laporan laba rugi ==
Pambagian untung dina laporan laba rugi ngawengku lima bagéan laba, nyaéta:
 
=== Laba dari operasi berjalan ===
Mangrupakeun laba atwa kauntungan tina bisnis perusahaan nu keur dillakonan sanggeus bunga jeung pajak. Kauntungan ieu ogé ilahar disebut kauntungan saacan pos luar biasa jeung operas.
 
== Conto laporan laba rugi ==
- LAPORAN LABA RUGI -±
per 31 Desember
[[:id:Pendapatan|Pendapatan]] Rp. 235.900.000
[[:id:Harga_pokok_penjualan|Harga pokok penjualan]] Rp. 212.310.000
---------- (-)
Laba Kotor 23.590.000
 
Biaya Operasional:
- Biaya Pemasaran Rp. 3.260.000
- Biaya Administrasi & Umum Rp. 11.250.000
---------- (+)
14.510.000
---------- (-)
Laba Usaha Rp. 9.080.000
Pendapatan Lain-lain Rp. -
---------- (+)
Laba sebelum Bunga dan Pajak Rp. 9.080.000
Bunga Rp. 47.180.000
---------- (+)
Laba sebelum Pajak Rp. 56.260.000
Pajak Rp. 3.971.000
---------- (-)
Laba Bersih Rp. 52.289.000
1.714

éditan