Béda révisi "Laporan laba rugi"

taya kamandang éditan
(kaca anyar)
=== Laba dari operasi berjalan ===
Mangrupakeun laba atwa kauntungan tina bisnis perusahaan nu keur dillakonan sanggeus bunga jeung pajak. Kauntungan ieu ogé ilahar disebut kauntungan saacan pos luar biasa jeung operas.
 
== Format Laporan laba rugi ==
Aya dua format laporan laba rugi nu umumna dipaké dina aktivitas laporan kauangan perusahaan, nyaéta:
 
=== ''Single-Step Income Statement'' ===
Dina wangun single step, kabéh pendapatan jeung kauntungan nu kaasup unsur operasi ditempatkeun dina bagéan awal laporan laba rugi, dituturkeun ku sakabéh beban jeung kargian nu aya kaasup kategori operasi. Béda antara total pendapatan jeung kauntungan sarta total beban jeung karugian Ngahasilkeun laba operasi:
 
=== ''Multiple-Step Income Statement'' ===
Laporan ieu misahkeun transaksi operasi ti transaksi ''non''-operasi, ogé ngabandingkeun biaya jeung beban sarta pendapatan nu aya patalina. Laba operasional nunjukkeun bédana antara aktivitas biasa jeung aktivitas nu teu biasa atawa ''insidentil''.
 
== Conto laporan laba rugi ==
per 31 Desember
[[:id:Pendapatan|Pendapatan]] Rp. 235.900.000
[[:id:Harga_pokok_penjualan|Harga pokok penjualan]] Rp. 212.310.000
---------- (-)
Laba Kotor 23.590.000
---------- (-)
Laba Bersih Rp. 52.289.000
 
== Format Laporan laba rugi ==
Aya dua format laporan laba rugi nu umumna dipaké dina aktivitas laporan kauangan perusahaan, nyaéta:
 
=== ''Single-Step Income Statement'' ===
Dina wangun single step, kabéh pendapatan jeung kauntungan nu kaasup unsur operasi ditempatkeun dina bagéan awal laporan laba rugi, dituturkeun ku sakabéh beban jeung kargian nu aya kaasup kategori operasi. Béda antara total pendapatan jeung kauntungan sarta total beban jeung karugian Ngahasilkeun laba operasi:
 
=== ''Multiple-Step Income Statement'' ===
Laporan ieu misahkeun transaksi operasi ti transaksi ''non''-operasi, ogé ngabandingkeun biaya jeung beban sarta pendapatan nu aya patalina. Laba operasional nunjukkeun bédana antara aktivitas biasa jeung aktivitas nu teu biasa atawa ''insidentil''.
1.714

éditan