Béda révisi "Dogdog Lojor"

96 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Mariksa artikel
(Mariksa artikel)
 
= '''DESKRIPSI'''<ref name=":0">{{Cite web|url=http://www.negerikuindonesia.com/2015/09/dogdog-lojor-alat-musik-tradisional.html|title=Dogdog Lojor Alat Musik Tradisional Dari Banten|website=www.negerikuindonesia.com|accessdate=2018-02-14}}</ref> =
Dog-dog nyaéta  salasahiji alat musik tradisional ti wewengkon Banten.{{Fact}} Rupa tina dog-dog lojor kawas bedug, tapi leuwih leutik sarta panjang.{{Fact}} Dog-dong lojor dipaké pikeun mirig dina acara ruwatan jeung sérén taun.{{Fact}} Ieu waditra dianggap miboga kalungguhan anu luhur dina upacara adat di daerah Lebak, Banten.{{Fact}}
 
= '''FUNGSI'''<ref name=":0" /> =
Pikeun mirig dina acara tradisi di Banten.{{Fact}} Lian ti éta, ieu waditra miboga fungsi ngungkabkeun rasa sukur jeung jadi pakakas pikeun nolah bahla. {{Fact}} 
 
= '''WANGUN''' =
-         Panutupna maké kulit embé
 
-         Talina ku awi.{{Fact}}
 
= '''PINTONAN'''<ref>{{Citation|last=GNP Music|title=Tari Dogdog Lojor - Delegasi Jawa Barat|date=2013-03-04|url=https://www.youtube.com/watch?v=Rve88TBH-2M|accessdate=2018-02-14}}</ref> =
Dogdog lojor mideng dipintonkeun jeung waditra angklung.{{Fact}} Nayagana tilu urang.{{Fact}} Dogdog lojor dianggap sakral, ku kituna teu sakabéh jalma bisa maénkeun ieu waditra. Kudu nu ahli jeung bisa kana ieu alat.{{Fact}} Tranformasi pintonan dogdog lojor aya dina wangun tarian dogdog lojor jeung ngadu dogddog.{{Fact}} Ngaliwatan éta cara, dipihareup seni tradisi dogdog lojor bisa dipikawanoh ku masarakat réa.{{Fact}}
 
= '''TRANSFORMASI'''<ref>{{Citation|last=GNP Music|title=Tari Dogdog Lojor - Delegasi Jawa Barat|date=2013-03-04|url=https://www.youtube.com/watch?v=Rve88TBH-2M|accessdate=2018-02-14}}</ref> =